Αποφάσεις Πολιτικής Συγκλήτου για Συνεργατισμό και ΜΕΔΠολιτική Σύγκλητος

Η Πολιτική Σύγκλητος της Συμμαχίας Πολιτών συνήλθε σήμερα και συζήτησε τα ζητήματα του Συνεργατισμού και των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων.

Η Πολιτική Σύγκλητος κατέληξε ότι:

Η συμφωνία μεταξύ Κράτους και Ελληνικής Τράπεζας είναι κάκιστη και ζημιογόνα για το Κράτος.

Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη φέρει βαρύτατες και ασήκωτες ευθύνες για την αναποτελεσματική διοίκηση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας.

Ενώ γνώριζαν τα προβλήματα, για μια πενταετία ολιγώρησαν στην εξυγίανση με αποτέλεσμα να γίνουν ελάχιστα για να μειωθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στον Συνεργατισμό.

Οι διορισμοί στη Διοίκηση και Διεύθυνση έγιναν με κομματικά και κουμπαρικά κριτήρια και όχι αξιοκρατικά.

Η όλη διαδικασία πώλησης της Συνεργατικής Τράπεζας πάσχει. Έγινε λανθασμένα και με τρόπο που αποδυναμώθηκε η διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης ενώ ενισχύθηκε η θέση της Ελληνικής Τράπεζας.

Θυσίασαν τον Συνεργατισμό για να σώσουν την Ελληνική Τράπεζα.

Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες που πρέπει άμεσα να αναληφθούν.

Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη έφερε τον Συνεργατισμό σε τραγικό αδιέξοδο.

Η Πολιτική Σύγκλητος αντιμετωπίζει το θέμα του Συνεργατισμού με απόλυτη σοβαρότητα και με μοναδικό γνώμονα να εξυπηρετηθεί το δημόσιο συμφέρον και να προστατευτούν οι καταθέτες.

Ταυτόχρονα απαιτεί όπως ο Υπουργός Οικονομικών είτε παραιτηθεί είτε παυθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Απαιτεί παραίτηση της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας.

Απαιτεί όπως αναζητηθούν και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για διασπάθιση δημοσίου χρήματος και κακοδιαχείριση προς εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων.

Για τους πιο πάνω λόγους, η Πολιτική Σύγκλητος αποφάσισε όπως η Συμμαχία Πολιτών καταψηφίσει τις κρατικές εγγυήσεις για την Ελληνική Τράπεζα και τα πέντε νομοσχέδια για τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Συνεργατισμός #ΜΕΔ #ΠολιτικήΣύγκλητος

0 views0 comments