ΣυνεργατισμόςΣυνεργατισμός

Η παραίτηση της ηγεσίας της ΣΚΤ είναι το ελάχιστο που θα έπρεπε να είχε γίνει εξ’ υπαρχής. Αναμένουμε ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από αυτούς που τους διόρισαν και τους επόπτευαν.

Αναμένουμε την παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών και της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας οι οποίοι ήταν οι υπεύθυνοι για τους χειρισμούς που έγιναν από το 2013 και εντεύθεν και οι οποίοι είχαν την πολιτική ευθύνη ελέγχου του Συνεργατισμού.

Πολιτικές ευθύνες έχουν και τα κόμματα που διαχρονικά εκπροσωπούνταν ή διόριζαν ημέτερους στα Διοικητικά Συμβούλια του Συνεργατισμού.

Ζητούμε όπως αναζητηθούν και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για διασπάθιση δημοσίου χρήματος και κακοδιαχείριση προς εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων.

Η Συμμαχία Πολιτών αύριο σε διαδοχικές συνεδριάσεις της Γραμματείας και της Πολιτικής Συγκλήτου του Κινήματος θα μελετήσει διεξοδικά το ζήτημα του Συνεργατισμού.

Ως Συμμαχία Πολιτών θεωρούμε το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων ως μείζον. Για αυτό απαιτούμε άμεση αποσύνδεση του θέματος των εγγυήσεων με τα ΜΕΔ που κάποιοι εντέχνως έχουν διασυνδέσει. Απαιτούμε όπως δοθεί παράταση χρόνου για τα νομοσχέδια των ΜΕΔ ώστε να τροποποιήσουμε το νομικό πλαίσιο για να προστατεύσουμε όσους έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από την οικονομική κρίση και να κυνηγήσουμε τους Στρατηγικούς Κακοπληρωτές. Εκτός και αν κάποιοι είναι έτοιμοι να προστατεύσουν αυτούς που εκμεταλλεύτηκαν το σύστημα και να θυματοποιόσουν με μαζικές εκποιήσεις πρώτης κατοικίας και της επαγγελματικής τους στέγης όσους έχουν πληγεί από την κρίση.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Συνεργατισμός #ΣΚΤ #Παραίτηση

1 view0 comments