Αντιπαραθέσεις στην ΠαιδείαΑνδρέας Θεμιστοκλέους

Στη δίνη αντιπαραθέσεων βρίσκεται και πάλι η Παιδεία. Δυστυχώς οι σημερινές συναντήσεις του Υπουργού Παιδείας με ΠΟΕΔ και ΟΕΛΜΕΚ οδήγησαν σε όξυνση των διαφορών και σε αποχωρήσεις από τη συνάντηση.

Η Συμμαχία Πολιτών καλεί όλους τους εμπλεκομένους να ρίξουν τους τόνους και με πνεύμα συναίνεσης και αλληλοσεβασμού να αγωνιστούν, γιατί χρειάζεται σκληρός αγώνας, ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα. Προς αυτή την κατεύθυνση η Συμμαχία Πολιτών συνεχίζει την πρωτοβουλία που ανέλαβε για συνάντηση με όλους τους εμπλεκομένους φορείς και θεσμούς για την Παιδεία. Πιστεύουμε, και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε, πως αν ιεραρχηθούν τα προβλήματα και αν υπάρχει η πολιτική βούληση μπορεί ο διάλογος να αποδώσει συγκεκριμένα απτά αποτελέσματα. Για αυτό και σύντομα θα συναντηθούμε και με τον Υπουργό Παιδείας έτσι ώστε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε ώστε να ξεφύγουμε από το άγονο πλαίσιο της αντιπαράθεσης.

Ταυτόχρονα καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει ειδική συνεδρία, όπως έπραξε και με το θέμα του ΓΕΣΥ, ώστε να τεθούν όλοι προ των ευθυνών τους και να παρθούν συλλογικά αποφάσεις. Η Συμμαχία Πολιτών, όπως πολιτεύεται υπεύθυνα με το ΓΕΣΥ, στηρίζοντας την όλη προσπάθεια, είναι και τώρα έτοιμη να στηρίξει ριζοσπαστικές τομές και τολμηρές μεταρρυθμίσεις, ώστε τα δημόσια σχολεία να παρέχουν πλέον στους μαθητές μας ορθή και σύγχρονη εκπαίδευση.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Παιδεία

1 view0 comments