ΣυνεργατισμόςΚωνσταντίνος Φιλαρέτου

Ζούμε σκηνικό 2013. Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, έφερε και πάλι τα πράγματα σε τραγικό αδιέξοδο. Κυβερνούν δια της μεθόδου του εκβιασμού και του τρόμου.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι είναι ανίκανοι να κυβερνήσουν και να δώσουν λύσεις που εξυπηρετούν τον τόπο. Ήθελαν η ΕΚΤ και ο ESM να σώσουν την Ελληνική Τράπεζα και η κυβέρνηση ως πειθήνια που είναι εκτελεί με τον χειρότερο τρόπο.

Ταυτόχρονα Κυβέρνηση και Κεντρική Τράπεζα με τις χθεσινές τους δηλώσεις, προκάλεσαν πανικό με αποτέλεσμα σήμερα οι καταθέτες της Συνεργατικής Τράπεζας να πηγαίνουν μαζικά για ανάληψη. Αυτοί που ζητούν υπευθυνότητα από τα κόμματα, συμπεριφέρονται με τον πλέον ανεύθυνο τρόπο.

Η Συμμαχία Πολιτών αντιμετωπίζει το θέμα του Συνεργατισμού με απόλυτη σοβαρότητα και με μοναδικό γνώμονα να εξυπηρετηθεί το δημόσιο συμφέρον.

Ζητήσαμε και επιμένουμε μέχρι την ημέρα της διεξαγωγής της συζήτησης στη Βουλή να ανατεθεί σε μια διμελή ή τριμελή ομάδα εμπειρογνωμόνων και ειδικών για να αξιολογήσει τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας πώλησης του Συνεργατισμού στην Ελληνική Τράπεζα, ώστε να γνωρίζουν οι βουλευτές αν ψηφίζουν κάτι επιζήμιο ή όχι για τους πολίτες.

Ταυτόχρονα ζητούμε να αναληφθούν εμπράκτως πολιτικές ευθύνες. Ζητούμε εν αρχή, την άμεση παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών ο οποίος ήταν ο υπεύθυνος για τους χειρισμούς που έγιναν από το 2013 και εντεύθεν και απέδειξε περίτρανα ότι μόνο στο βόλεμα ημετέρων ήταν ικανός, ξεκοκαλίζοντας τελικά τον Συνεργατισμό.

Τέλος, ζητούμε όπως αναζητηθούν και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για διασπάθιση δημοσίου χρήματος και κακοδιαχείριση προς εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Συνεργατισμός

1 view0 comments