ΣυνεργατισμόςΣυνεργατισμός

Η Συμμαχία Πολιτών αντιμετωπίζει το θέμα του Συνεργατισμού με απόλυτη σοβαρότητα και με μοναδικό γνώμονα να εξυπηρετηθεί το δημόσιο συμφέρον χωρίς να έχουμε οποιασδήποτε τάσεις αυτή τη στιγμή είτε αυτοδικαίωσης είτε λαϊκισμού.

Υπάρχουν δυο μεγάλες και σοβαρές πτυχές που αφορούν στο ζήτημα. Το ένα είναι η συμφωνία με την Ελληνική Τράπεζα. Ο κ. Λιλλήκας έχει ζητήσει με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής όπως συσταθεί ανεξάρτητη επιτροπή από τεχνοκράτες για να μπορέσουν να αναλύσουν αυτή τη συμφωνία και να δώσουν τα στοιχεία του πορίσματος τους στους βουλευτές για να γνωρίζουν και οι ίδιοι οι βουλευτές αν αυτή η συμφωνία είναι συμφέρουσα για το κράτος πριν κληθούν να πάρουν τελικές αποφάσεις. Επίσης σωστά λέχθηκε σήμερα στην Επιτροπή ότι θα πρέπει και ο Γενικός Εισαγγελέας να γνωματεύσει επί της συμφωνίας εγγυήσεως του κράτους στην Ελληνική Τράπεζα.

Η δεύτερη πτυχή είναι οι έρευνες οι οποίες πρέπει να γίνουν επιτέλους και για τις δυο περιόδους και πριν και μετά το 2013. Αντιλαμβανόμαστε ότι κάποιοι θέλουν να γίνει έρευνα για μόνο μετά το 2013 και κάποιοι μόνο πριν το 2013. Εμείς αναμένουμε να αποδοθούν οι όποιες πολιτικές, διοικητικές αλλά και ποινικές ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση που έφτασε ο Συνεργατισμός. Επιτέλους θα πρέπει ως Πολιτεία και ως Βουλή να βελτιώσουμε το νομικό μας πλαίσιο έτσι ώστε να μην καλούμαστε να λαμβάνουμε αποφάσεις λόγω κακοδιαχείρισης από συγκεκριμένα πρόσωπα.

Για αυτό η Συμμαχία Πολιτών έχει καταθέσει στη Βουλή Πρόταση Νόμου η οποία ποινικοποιεί την οποιαδήποτε προσπάθεια επηρεασμού της διαδικασίας διοικητικών συμβουλίων που αφορούν στο δημόσιο για να πάψουν να διορίζονται με κομματικές λίστες αλλά επίσης έχουμε καταθέσει την Πρόταση για Αστικές Προσωπικές Ευθύνες ατόμων οι οποίοι θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις που μπορεί να είναι επιζήμιες για το κράτος.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Συνεργατισμός

1 view0 comments