Κείμενο συμπερασμάτων των 28Ευρωπαϊκή Ένωση

Το κείμενο των Συμπερασμάτων των 28 έχει σωστές επισημάνσεις και θετικές αναφορές για τα θέματα κυπριακού ενδιαφέροντος. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας εφησυχάζει γιατί για να έχουν κάποιο απτό και πρακτικό αποτέλεσμα θα πρέπει η κυβέρνηση να φροντίσει ώστε οι διαπιστώσεις να μεταφραστούν και σε πολιτικές πράξεις.

Αυτή τη στιγμή, εντός της Ε.Ε υπάρχει αρνητικό κλίμα απέναντι στον Ερντογάν και στην Τουρκία και αυτό ακριβώς πρέπει να αξιοποιήσει η Κυπριακή Δημοκρατία προς όφελος της.

Παράλληλα θεωρούμε ότι πρέπει να καταστεί σαφές ότι οι τουρκικές παραβιάσεις στρέφονται και κατά των πολιτικών της ΕΕ που αφορούν στις πηγές και διαδρόμους ενεργειακού εφοδιασμού και στην ενεργειακή ασφάλεια.

Ως εκ τούτου η Κυπριακή Κυβέρνηση άμεσα πρέπει να συνεργαστεί με άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν την επιθετικότητα της Τουρκίας ώστε μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαμορφωθεί επιτέλους μια σωστή και δίκαιη στάση απέναντι της, εφαρμόζοντας και στην περίπτωση της Τουρκίας αυτά που εφαρμόστηκαν στις περιπτώσεις άλλων χωρών. Κυρώσεις μέχρις ότου η Τουρκία σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, σεβαστεί την κυριαρχία των γειτονικών της λαών.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΕυρωπαϊκήΈνωση #Κείμενοσυμπερασμάτων

0 views0 comments