Συνάντηση Γ. Λιλλήκα με την Πρέσβειρα της ΑυστρίαςΠρέσβειρα Αυστρίας

ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΑΥΣΤΡΙΑΣ

Είχα σήμερα μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον κ. Λιλλήκα, πρωτίστως συνομιλώντας μαζί του ως επικεφαλής της Επιτροπής φιλίας της Βουλής μεταξύ Αυστρίας -Κύπρου και για τις πιθανές συνεργασίες.

Τον ενημέρωσα για την επερχόμενη Αυστριακή Προεδρία στην Ε.Ε όπως είναι ο θεσμός στην επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Κυπριακής Βουλής και για την ενημέρωση των μελών της Βουλής, για τις Αυστριακές προτεραιότητες και βεβαίως καταλήξαμε συνομιλώντας για το Κυπριακό ζήτημα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Είχα την ευκαιρία με την Πρέσβη της Αυστρίας, της χώρας που αναλαμβάνει τον ερχόμενο μήνα την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να την ενημερώσω πρώτα για την πρόθεση της Επιτροπής Εξωτερικών να την καλέσουμε σε ειδική συνεδρία για να μας παρουσιάσει τις προτεραιότητες της Αυστριακής Προεδρίας.

Συζητήσαμε βεβαίως τα προβλήματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς επίσης και όπως είναι φυσικό και το Κυπριακό όπου της μετέφερα τις δικές μας εκτιμήσεις αναφορικά με την επιθετικότητα και την αδιαλλαξία που επιδεικνύει η Τουρκία και ότι ίσως έχει έλθει η στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση να αποφασίσει και να μελετήσει και το ενδεχόμενο λήψης κυρώσεων κατά της Τουρκίας. Οι Ευρωτουρκικές σχέσεις ασφαλώς επηρεάζουν το Κυπριακό. Η Αυστρία έχει θέσεις που πλησιάζουν πολύ τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και εκτιμούμε την παρουσία και συμβολή της Αυστρίας στο παρελθόν στην Ειρηνευτική Δύναμη.

Πρέπει να αναπτύξουμε ακόμα πιο στενές σχέσεις με τη χώρα της Αυστρίας και όσον αφορά στο κοινοβούλιο. Πρόθεση μας είναι να ανταλλάξουμε και επισκέψεις με την ομάδα φιλίας στο Αυστριακό κοινοβούλιο ώστε να αναπτύξουμε πιο έντονη και πιο ενεργή την κοινοβουλευτική διπλωματία.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Αυστρία

1 view0 comments