ΑνακλητόΑνακλητό

Συζητήθηκε σήμερα στην Επιτροπή Νομικών η Πρόταση του Γιώργου Λιλλήκα και της Συμμαχίας Πολιτών που αφορά στο Ανακλητό. Πρόκειται για μια Πρόταση Νόμου που δίνει το δικαίωμα στους πολίτες να ελέγχουν αυτούς που εξέλεξαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της θητείας τους και μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες να μπορούν να τους ανακαλούν αν θεωρήσουν ότι οι εκλελεγμένοι αξιωματούχοι έχουν ξεφύγει ή αναίρεσαν τις υποσχέσεις που έδωσαν προεκλογικά.

Έχουμε καταθέσει ένα πακέτο Προτάσεων το οποίο θεωρούμε ότι βοηθά στην εμβάθυνση της δημοκρατίας και δίνει περισσότερη εξουσία στους πολίτες. Ανάμεσα σε αυτές είναι η οριζόντια ψηφοφορία, το ανακλητό, η αστική και προσωπική ευθύνη για όσους ασκούν εξουσία αλλά και ο θεσμός των δημοψηφισμάτων.

Σήμερα στην Επιτροπή, βουλευτές άλλων κομμάτων έθεσαν κάποια πρακτικά ζητήματα και τα οποία είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε. Ως γνωστό η Συμμαχία Πολιτών δεν είναι δογματική στις Προτάσεις που καταθέτει αλλά είμαστε έτοιμοι να συζητάμε και μέσα από τον διάλογο αν εξευρεθούν καλύτερες ιδέες, είμαστε έτοιμοι να τις υιοθετήσουμε. Για αυτό και έχουμε ζητήσει από τον Πρόεδρο της Επιτροπής στην επόμενη συνεδρία να γίνει μια τοποθέτηση επί της αρχής ώστε να γνωρίζουμε αν μπορεί να δημιουργηθεί πλειοψηφία και αν υπάρχουν και άλλα κόμματα που είναι έτοιμα να στηρίξουν μια τέτοια Πρόταση, δηλώνουμε έτοιμοι να συζητήσουμε επιμέρους πρακτικά και τεχνικά ζητήματα που αφορούν στην Πρόταση μας.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Ανακλητό

5 views0 comments