Συνάντηση Γ. Λιλλήκα με ΠOEΔ-ΟΕΛΜΕΚ-ΟΛΤΕΚΠΟΕΔ-ΟΕΛΜΕΚ-ΟΛΤΕΚ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Αν ιεραρχηθούν τα προβλήματα και αν υπάρχει η πολιτική βούληση μπορεί ο διάλογος να αποδώσει συγκεκριμένα απτά αποτελέσματα. Θα συναντηθούμε και με τον Υπουργό Παιδείας έτσι ώστε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε ώστε να ξεφύγουμε από το άγονο πλαίσιο της αντιπαράθεσης.

Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών οργανώσεων της δημοτικής, μέσης και τεχνικής εκπαίδευσης για τη σημερινή συνάντηση και τη θετική τους ανταπόκριση στην πρόσκληση μας.

Η πρόσκληση μας προς τις εκπαιδευτικές οργανώσεις εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που είχαμε εξαγγείλει πριν από λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση μας με την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων για μια πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η Συμμαχία Πολιτών ώστε να συμβάλουμε να δημιουργηθεί ένα παραγωγικό πλαίσιο έτσι ώστε να εξομαλυνθούν οι σχέσεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων με το Υπουργείο Παιδείας, να υπάρξει ένας προκαθορισμένος κατάλογος ιεραρχημένων προβλημάτων και ζητημάτων που θα αποτελέσει το αντικείμενο της συζήτησης έτσι ώστε να προκύψουν συγκεκριμένα θετικά αποτελέσματα που θα επιλύουν τα προβλήματα.

Στη συζήτηση μας σήμερα καλύψαμε τα βασικά ζητήματα όπως είναι αυτά της ασφάλειας και της υγείας στα σχολεία. Ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον τρόπο αξιολόγησης στα σχολεία των μαθητών, αλλά και των εκπαιδευτικών. Θεωρώ ότι αν ιεραρχηθούν τα συγκεκριμένα προβλήματα κατά προτεραιότητα με καλή διάθεση και αν υπάρχει και η πολιτική βούληση από μέρους και του Υπουργείου Παιδείας, μπορεί μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ο διάλογος μεταξύ Υπουργείου Παιδείας, Συνδέσμου Γονέων και Εκπαιδευτικών Οργανώσεων να αποδώσει συγκεκριμένα απτά αποτελέσματα. Αυτή θα είναι η προσέγγιση μας και στις επόμενες ημέρες θα ζητήσουμε συνάντηση και με τον Υπουργό Υγείας έτσι ώστε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε ώστε να ξεφύγουμε από το άγονο πλαίσιο της αντιπαράθεσης. Τα θέματα της Παιδείας και της Υγείας, όπως πράξαμε και στην περίπτωση του ΓΕΣΥ τα αντιμετωπίζουμε ως εθνικά και μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Για αυτό και καλούμε να υπάρξει πολιτική σύμπνοια από μέρους των πολιτικών δυνάμεων και κυρίως πνεύμα καλής διάθεσης από μέρους της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΕΔ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ

Με τη σειρά μας να ευχαριστήσουμε τη Συμμαχία Πολιτών για τη σημερινή πρόσκληση που σκοπό είχε τη συζήτηση των σημαντικών θεμάτων που απασχολούν την εκπαίδευση το τελευταίο χρονικό διάστημα. Έχουμε παρουσιάσει τις θέσεις μας που αφορούν στην ασφάλεια και στην υγεία και άλλα σημαντικά θέματα που ταλανίζουν την εκπαίδευση. Έχουμε την καλή διάθεση και πρόθεση σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα να μπορέσουμε σε συνεργασία με το Υπουργείο να βρούμε λύσεις στα προβλήματα. Σημαντικό θέμα είναι να υπάρξει πολιτική βούληση από πλευράς Υπουργείου για να μπορέσουν να προχωρήσουν τα θέματα προς επίλυση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΛΤΕΚ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΥΣΑΝΔΡΟΥ

Να ευχαριστήσουμε τη Συμμαχία Πολιτών για την πρόσκληση που λάβαμε σαν εκπαιδευτικές οργανώσεις. Ελπίζουμε να λάβουμε και άλλες προσκλήσεις. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε κα να ανταλλάξουμε απόψεις για τρέχοντα θέματα που απασχολούν τον κλάδο της Παιδείας όπως οι εξετάσεις, το θέμα της ασφάλειας κτλ. Επίσης σαν τεχνική εκπαίδευση θέσαμε και εμείς κάποια θέματα που μας απασχολούν. Τονίσαμε την ανάγκη η τεχνική εκπαίδευση να προχωρήσει κα να βελτιωθεί ‘έτσι ώστε και το ποσοστό των μαθητών που επιλέγουν την τεχνική εκπαίδευση να αυξηθεί, πράγμα που συμβαίνει σήμερα στην Ευρώπη. Θέλω και πάλι να ευχαριστήσω τη Συμμαχία Πολιτών για την ευκαιρία που μας έδωσε.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΠΟΕΔ #ΟΕΛΜΕΚ #ΟΛΤΕΚ #Παιδεία

0 views0 comments