56η ΈδραΒουλή

Ως Συμμαχία Πολιτών προβαίνουμε σε μια παραδοχή: Το Κίνημα μας από τον παρόν εκλογικό νόμο, έχει στο παρελθόν και ευνοηθεί αφού ανεξάρτητος βουλευτής είχε προσχωρήσει στη Συμμαχία Πολιτών αλλά έχει και πληγεί με την πρόσφατη αποχώρηση των δυο βουλευτών.

Πιστεύουμε στην απλή αναλογική και πιστεύουμε ότι η ψήφος των πολιτών η οποία δίνεται την ημέρα των εκλογών, η οποία ορίζει τα ποσοστά και τις έδρες που καταλαμβάνουν τα κόμματα, να είναι σεβαστή καθ΄όλη την πενταετία.

Για αυτό και θεωρούμε ότι η έδρα ανήκει στην Αλληλεγγύη. Και θεωρούμε επίσης ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος έτσι ώστε το θέμα να λυθεί οριστικά και όχι αποσπασματικά, μόνο για το ζήτημα της Αλληλεγγύης.

Πολλά κόμματα πέφτουν σε αντιφάσεις στις τοποθετήσεις τους. Το ΔΗΚΟ, με την επιστολή που έστειλε ο Πρόεδρος του προς τον Πρόεδρο της Βουλής αναφέρει ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η απλή αναλογική και στα ποσοστά και στις έδρες που έχει δώσει ο λαός στα πολιτικά κόμματα. Θεωρούμε ότι αυτό δεν πρέπει να ισχύει μόνο στην περίπτωση της Αλληλεγγύης αλλά σε όλες τις περιπτώσεις.

Ως Συμμαχία Πολιτών δεν είμαστε υπέρ να δοθεί μια λύση με μια Πρόταση Νόμου που γνωρίζουμε ότι είναι αντισυνταγματική και που οι ίδιοι οι βουλευτές που υπέγραψαν την Πρόταση Νόμου να δηλώνουν ότι το γνωρίζουν.

Εμείς θεωρούμε ότι η Βουλή πρέπει να λάβει υπόψη την εισήγηση του Γενικού Εισαγγελέα, να βρούμε τρόπο έτσι ώστε να γίνει τροποποίηση του Συντάγματος με τρόπο που να καλύπτει όλες τις περιπτώσεις και να εφαρμόζει την αναλογική και να προχωρήσουμε με την τροποποίηση του Συντάγματος για να μην υπάρχει ούτε αντισυνταγματικότητα αλλά ούτε και να γίνεται φωτογραφική επιλογή επίλυσης του προβλήματος.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Βουλή #ΚενωθείσαΈδρα

2 views0 comments