Κυπριακό - Συντονισμός με την Ελληνική ΚυβέρνησηΚύπρος-Ελλάδα

Το κρεσέντο των τουρκικών προκλήσεων αυξάνεται μέρα με τη μέρα.

Στον απόηχο της απόφασης της Τουρκίας σχετικά με την συμφωνία επανεισδοχής με την Ελλάδα, η Άγκυρα σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο αποχωρεί από τις συνεδριάσεις της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, διαμαρτυρόμενη για το γεγονός ότι ο φάκελος του περιουσιακού στην Κύπρο δεν έχει κλείσει για 20 χρόνια.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, αρχές Ιουλίου φέρεται να έρχεται η απεσταλμένη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο. Η πρόθεση του Γ.Γ. του ΟΗΕ να αποστείλει προσωρινό, ειδικό απεσταλμένο, εντάσσεται στην προσπάθεια των γνωστών πρωτευουσών και διεθνών κέντρων αποφάσεων για επανέναρξη των συνομιλιών.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης οφείλει να κάνει πολύ προσεκτικά βήματα γιατί στην κρίσιμη φάση που βρίσκεται το Κυπριακό σήμερα το όποιο λάθος θα μας οδηγήσει σε τραγικά αποτελέσματα.

Για αυτό και επιβάλλεται καλύτερος συντονισμός με την Ελληνική κυβέρνηση και σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου ώστε να αξιολογηθούν σε βάθος οι τουρκικοί στόχοι και να διαμορφωθεί από κοινού μια πολιτική για το πως θα πορευτούμε και στην αξιοποίηση των υδρογονανθράκων και στην προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Κυπριακό #ΕλληνικήΚυβέρνηση #Συντονισμός

0 views0 comments