Συνάντηση Γ. Λιλλήκα με τη Π.Σ.Ο.Σ. Γονέων Δημοτικής ΕκπαίδευσηςΠαγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΛΛΗΚΑΣ

Αναλάβουμε πρωτοβουλία για συνάντηση με την ΠΟΕΔ και τον Υπουργό Παιδείας με ιεράρχηση προβλημάτων και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των αποφάσεων για το κάθε πρόβλημα.

Να ευχαριστήσω καταρχήν τον Πρόεδρο και την αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας συνδέσμου γονέων δημοτικής εκπαίδευσης για τη συνάντηση. Είναι γεγονός ότι σοβεί μια κρίση ιδιαίτερα στη δημοτική εκπαίδευση με την αντιπαράθεση μεταξύ της ΠΟΕΔ και του Υπουργού Παιδείας. Ανησυχεί εύλογα και δικαιολογημένα η Συνομοσπονδία Γονέων για αυτή την αντιπαράθεση όπως ανησυχούμε και εμείς. Σίγουρα δεν θα πρέπει με κανένα τρόπο, αυτή η αντιπαράθεση να έχει ως αποτέλεσμα προβλήματα συνδικαλιστικού ή άλλου χαρακτήρα να ταλαιπωρήσουν περισσότερο τους μαθητές και κάθε άλλο παρά να συμβάλουν στο να αναβαθμιστεί το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Θα αναλάβουμε μια πρωτοβουλία ως Συμμαχία Πολιτών, ζητώντας συνάντηση και με την ΠΟΕΔ και με τον Υπουργό Παιδείας. Θεωρώ ότι όλα τα ζητήματα που έχουν τεθεί με αφορμή το τραγικό συμβάν που πυροδότησε την αντιπαράθεση, θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο διαλόγου. Ο διάλογος όμως για να είναι εποικοδομητικός, θα πρέπει πρώτα να ιεραρχηθούν τα προβλήματα και να τεθεί χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του διαλόγου για κάθε ζήτημα όπως και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των αποφάσεων για το κάθε πρόβλημα. Μόνο έτσι θα καταστεί κατά την άποψη μας, παραγωγικός ένας τέτοιος διάλογος. Ο διάλογος μπορεί να γίνεται ταυτόχρονα και παράλληλα για διάφορα ζητήματα. Είναι λάθος η μια ή η άλλη πλευρά να επιμένει ότι θα πρέπει πρώτα να επιλυθεί το ζήτημα της ασφάλειας και μετά να συζητηθεί το ζήτημα της αξιολόγησης ή οποιαδήποτε άλλα ζητήματα εγείρονται από τα εμπλεκόμενα μέρη.

Θεωρούμε ότι με τη δημιουργία παράλληλων επιτροπών που θα αναπτύξουν εξειδικευμένους διαλόγους για αυτά τα ζητήματα, αυτός ο διάλογος μπορεί να γίνεται παράλληλα. Αλλά δεν μπορεί αυτός ο διάλογος να πάει εσαεί. Θα πρέπει να μπουν χρονοδιαγράμματα. Αυτή θα είναι η προσέγγιση μας και προς το Υπουργείο και προς την ΠΟΕΔ και ελπίζω ότι όπως εμείς επιχειρούμε να δούμε τα εκπαιδευτικά ζητήματα έξω από μικροκομματικές σκοπιμότητες έτσι ευελπιστώ ότι θα τα αντιμετωπίσουν και το Υπουργείο και η ΠΟΕΔ, με μοναδικό γνώμονα πως θα υπηρετήσουμε καλύτερα τα παιδιά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΟΡΦΑΚΗΣ ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗΣ

Η πρωτοβουλία που θα αναπτύξει η Συμμαχία Πολιτών θα φέρει θετικά αποτελέσματα.

Με τη σειρά μας να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο που μας έχει δεχτεί. Έχουν συζητηθεί αρκετά θέματα. Οι απόψεις τις οποίες μας έχει καταθέσει ο Προέδρος είναι σημαντικές, συνάδουν και με τις δικές μας θέσεις. Θεωρούμε ότι η πρωτοβουλία που θα αναπτύξει η Συμμαχία Πολιτών θα φέρει θετικά αποτελέσματα. Εμείς είμαστε έτοιμοι να μπούμε στο διάλογο για όλα τα θέματα που αφορούν στα θέματα ασφάλειας, υγείας και αξιολόγησης των εκπαιδευτικών αλλά και των υπολοίπων Προτάσεων του Υπουργείου που αφορούν στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Εμείς έχουμε ζητήσει από τον Πρόεδρο Λιλλήκα την παρέμβαση του. Έτσι κι αλλιώς όποτε του το έχουμε ζητήσει είναι πρόθυμος ο ίδιος να παρευρίσκεται μαζί μας. Οι Προτάσεις του είναι σημαντικές. Ευελπιστούμε ότι θα μπούμε σε ένα διάλογο ο οποίος θα έχει σύντομα θετικά αποτελέσματα.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΠαγκύπριαΣυνομοσπονδίαΟμοσπονδιώνΣυνδέσμωνΓονέ #ΔημοτικήΕκπαίδευση

1 view0 comments