Έναρξη διαβουλεύσεων Τουρκίας-Europol και Τουρκικών γεωτρήσεωνΤουρκικό γεωτρύπανο

Το τουρκικό γεωτρύπανο ξεκίνησε την πορεία του προς τη Μεσόγειο, κορυφώνοντας τις προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας.

Επιβάλλεται άμεσα η Κυπριακή Κυβέρνηση να κινηθεί προληπτικά και να ζητήσει να εξασφαλίσει από τώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη βοήθεια φίλων χωρών εντός της Ε.Ε επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας. Κυρώσεις μέχρις ότου η Τουρκία σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, σεβαστεί την κυριαρχία των γειτονικών της λαών.

Την ίδια ώρα, δυστυχώς, η Κομισιόν στηρίζοντας την Τουρκία, επέβαλε έναρξη διαβουλεύσεων Τουρκίας-Europol για ανταλλαγή δεδομένων. Η Κυπριακή Κυβέρνηση οφείλει να προβεί σε εντονότατη αντίδραση απέναντι στην Κομισιόν αλλά και να την προειδοποιήσει ότι με αυτή τη συμπεριφορά της, εξωθεί την Κυπριακή Δημοκρατία να ασκήσει μονομερώς όπου αλλού μπορεί βέτο. Ταυτόχρονα η Κυβέρνηση οφείλει να διερευνήσει τη δυνατότητα προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για ακύρωση της διαδικασίας.

Μόνο διεκδικητικά η Κομισιόν θα αναγκαστεί να σεβαστεί την Κυπριακή Δημοκρατία.

Τέλος, εύλογα διερωτόμαστε τί έπραξε ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης προς αποφυγήν αυτής της δυσάρεστης εξέλιξης;

Τι στάση τήρησε κατά την διάρκεια των διεργασιών;

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Τουρκικόγεωτρύπανο #Europol

0 views0 comments