Κυπριακό - ΑντιπαραθέσειςΚωνσταντίνος Φιλαρέτου

Το εθνικό μας ζήτημα δεν αντέχει πλέον να αποτελεί αντικείμενο και πεδίο αντιπαραθέσεων σε μια προσπάθεια αλληλοεπίρριψης ευθυνών ή αυτοδικαίωσης. Ιδιαίτερα τώρα, που η Τουρκία εμφανίζεται πιο προκλητική και επιθετική από ποτέ.

Σύντομα οι τουρκικές εκλογές θα τελειώσουν και πάλι θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για λύση του Κυπριακού. Δεν επιτρέπεται και δεν δικαιούμαστε να συρθούμε και πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την ίδια τακτική, τις ίδιες αυταπάτες, χωρίς πλάνο Β απέναντι σε μια Τουρκία η οποία έχει προ πολλού καθορίσει τους στρατηγικούς της στόχους στο Κυπριακό, όπως και πλάνο Β με εναλλακτικούς στόχους.

Αποτελεί χρέος του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και των πολιτικών δυνάμεων να εγκύψουν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα στο Κυπριακό πρόβλημα. Με πνεύμα ενότητας και συναίνεσης να σχεδιαστεί επιτέλους η δική μας στρατηγική βασισμένη σε μια ρεαλιστική αξιολόγηση της πορεία του Κυπριακού, τους τουρκικούς στόχους, τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα και τις επιλογές που έχουμε και από κοινού με την Ελλάδα να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις.

Αυτό είναι το χρέος μας απέναντι στην πατρίδα μας.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Κυπριακό #Αντιπαραθέσεις

1 view0 comments