Στο Τεμάχιο 8 η TOTALΧαιρετίζουμε την πρόθεση της γαλλικής εταιρείας Total να συμπράξει στο τεμάχιο 8 με την ιταλική ENI. Η κίνηση αυτή αποδεικνύει ότι η Γαλλία θέλει να έχει σημαντικό ρόλο στον ενεργειακό σχεδιασμό ανατολικής Μεσογείου-Ευρώπης αλλά ταυτόχρονα δείχνει και τις προθέσεις της απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, αφού έχει εμπράκτως αποδείξει ότι είναι σε θέση να τις αναχαιτίζει.

Θέση της Συμμαχίας Πολιτών εξ΄αρχής ήταν ότι είναι σημαντικό, για λόγους ασφάλειας και όχι μόνο, τόσο στον τομέα της εξόρυξης, όσο και στον τομέα της ενεργειακής υποδομής να εμπλέξουμε όλες, αν είναι δυνατό, τις μεγάλες χώρες, που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον ενεργειακό τομέα.

Για αυτό και θεωρούμε πολύ σημαντική τη θωράκιση και ενίσχυση της Κυπριακής Δημοκρατίας με στρατηγικές συμμαχίες με χώρες που απέδειξαν τη φιλία τους, όπως η Γαλλία, και με τις οποίες έχουμε κοινά ενεργειακά και όχι μόνο συμφέροντα.

Ταυτόχρονα, με σωστή στρατηγική, πρέπει να γίνει κατανοητό στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι η πολιτική της Τουρκίας επηρεάζει τα ευρωπαϊκά συμφέροντα αλλά και την ασφάλεια και σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. Πρέπει να γίνει συνείδηση και να καθιερωθεί η αντίληψη ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα κοινό πρόβλημα που ακούει στο όνομα Τουρκία. Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει το Κυπριακό Φυσικό Αέριο θα πρέπει να συμβάλει ενεργά κι αποφασιστικά στην προστασία του δημιουργώντας τις απαραίτητες συνθήκες εξόρυξης και εκμετάλλευσης του.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Φυσικόαέριο #Total #Τεμάχιο8

Συμμαχία Πολιτών

Λεωφ. Λεμεσού 67

Αγλαντζιά, Λευκωσία

Κύπρος

Τ. (357) 22 282 000

Φ. (357) 22 282 200

info@symmaxiapoliton.org

  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών

Copyright © 2019 - Συμμαχία Πολιτών. All rights reserved.  Πολιτική Απορρήτου και Όροι Χρήσης