Πρόταση νόμου για εκποιήσειςΕκποιήσεις

Αναφορικά με τη συζήτηση σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών για την Πρόταση Νόμου που αφορά στις Εκποιήσεις, Πρόταση της Συμμαχίας Πολιτών είναι ότι επιτέλους θα πρέπει να συζητηθούν στην ολότητα τους τα θέματα που αφορούν στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, στις εκποιήσεις και στη νομοθεσία για την αφερεγγυότητα.

Καλεστήκαμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά τις προεδρικές εκλογές και καταθέσαμε τις Προτάσεις μας που αφορούν στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Περιμένουμε εδώ και αρκετό καιρό την Κυβέρνηση να μας καταθέσει τις δικές της Προτάσεις και εν συνεχεία να γίνει μια ολοκληρωμένη συζήτηση.

Εμείς δεν πρόκειται να στηρίξουμε τις δυο ακραίες λογικές που ακούστηκαν. Η μεν πρώτη, που κατά την άποψη μας είναι λαϊκίστική προσέγγιση, θέλει να εξυπηρετηθούν και να προστατευτούν όλοι όσοι έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια ακόμη και αυτοί που έχουν εκμεταλλευτεί το σύστημα και ενώ μπορούν δεν εξυπηρετούν τα δάνεια τους. Αποτέλεσμα μιας τέτοιας λογικής είναι να με δημιουργηθεί πρόβλημα σε όλους τους δανειολήπτες και αλλά στους καταθέτες. Η άλλη ακραία θέση δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι υπάρχουν πολίτες οι οποίοι εξυπηρετούσαν τα δάνεια τους μέχρι την οικονομική κρίση και μετά την κρίση με την απώλεια της εργασίας τους ή την μείωση των εισοδημάτων τους, αναγκάστηκαν να μην εξυπηρετούν τα δάνεια τους που αφορούν στην πρώτη κατοικία και στην επαγγελματική στέγη.

Θέση της Συμμαχίας Πολιτών είναι ότι πρέπει επιτέλους να κατηγοριοποιηθούν τα δάνεια. Για αυτό τον λόγο και θα συναντήσουμε αυτή την Πέμπτη τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο έτσι ώστε να βρεθεί τρόπος να διαχωρίσουμε τους δανειολήπτες σε δυο κατηγορίες. Να βρεθεί δηλαδή τρόπος έτσι ώστε να προστατεύσουμε όσους ήταν συνεπείς με τα δάνεια τους μέχρι την οικονομική κρίση αλλά όχι τους στρατηγικούς κακοπληρωτές που ενώ μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις εκμεταλλεύονται το σύστημα

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Εκποιήσεις

1 view0 comments