Να τεθεί ανώτατο όριο θητείας για αιρετά αξιώματαΔιαφθορά, κατεστημένο

Χαιρετίζουμε την έναρξη της συζήτησης στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής των Προτάσεων Νόμου που κατέθεσε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών ώστε να τεθεί ανώτατο όριο δυο θητειών για τους Ευρωβουλευτές, τους Δημάρχους, τους κοινοτάρχες, τα μέλη των κοινοτικών συμβουλίων και των Σχολικών Εφορειών.

Σκοπός των Προτάσεων Νόμου είναι η διασφάλιση της εναλλαγής των προσώπων που εκλέγονται σε αιρετό αξίωμα ως μέτρο ενίσχυσης των δημοκρατικών θεσμών, ανανέωσης και εκσυγχρονισμού της δημόσιας ζωής και συνακόλουθα ως μέτρο αποφυγής δημιουργίας πολιτικού κατεστημένου και πρόληψης της διαφθοράς στη δημόσια ζωή.

Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα αρχίσει η συζήτηση στην Επιτροπή Νομικών και των Προτάσεων Νόμου του Γιώργου Λιλλήκα που αφορούν στο να τεθεί ανώτατο όριο δυο θητειών και για τους βουλευτές αλλά και για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς και το κυβερνητικό Νομοσχέδιο. Οι αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν ταυτόχρονα από τις δυο επιτροπές έτσι ώστε να μην υπάρχει οποιαδήποτε υποψία από τους πολίτες ότι ρυθμίστηκαν οι θητείες για τους αξιωματούχους της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά αφέθηκε να εκκρεμεί το ζήτημα των θητειών του Προέδρου της Δημοκρατίας και των βουλευτών.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Διαφθορά #Κατεστημένο #Θητεία

1 view0 comments