Αντιπαραθέσεις γύρω από την ΠαιδείαΣυμμαχία Πολιτών Παιδεία

Θλιβερά και απογοητευτικά τα όσα τεκταίνονται γύρω από το θέμα της Παιδείας. Μπροστά στα χρόνια και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νευραλγικός τομέας της Παιδείας ξέσπασαν σφοδρές αντιπαραθέσεις. Θύματα αυτού του άγονου σκηνικού είναι τα παιδιά μας, το μέλλον αυτού του τόπου.

Τα εκπαιδευτικά θέματα θα πρέπει και μπορούν να μείνουν έξω από την κομματική αντιπαράθεση.

Η Συμμαχία Πολιτών καλεί όλους τους εμπλεκομένους να ρίξουν τους τόνους και με πνεύμα συναίνεσης και αλληλοσεβασμού να αγωνιστούν, γιατί χρειάζεται σκληρός αγώνας, ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα. Προς αυτή την κατεύθυνση η Συμμαχία Πολιτών αναλαμβάνει πρωτοβουλία για συνάντηση με όλους τους εμπλεκομένους φορείς και θεσμούς με γνώμονα την ενδυνάμωση της Παιδείας, την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα της και την στήριξη του εκπαιδευτικού προσωπικού τόσο σε μέσα όσο και με ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Ως Συμμαχία Πολιτών πιστεύουμε ότι το εκπαιδευτικό μας σύστημα χρήζει ολοκληρωμένης μεταρρύθμισης και όχι σπασμωδικών και βεβιασμένων κινήσεων.

Είναι πολύ σημαντικό να ξεφύγουμε από το γνωσιοκεντρικό σύστημα και να περάσουμε στο επίπεδο της εκπαίδευσης που να καλλιεργεί την έρευνα, την κριτική σκέψη έτσι ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ενεργούς πολίτες που χρειάζεται για να πάει μπροστά ο τόπος.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Παιδεία

1 view0 comments