Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας Ποντιακού ΕλληνισμούΓενοκτονία των Ποντίων

Απανταχού ο Ελληνισμός σήμερα τιμά και θρηνεί για την εκρίζωση με συστηματικούς εκτοπισμούς, σφαγές και εθνοκαθάρσεις από τις πατρογονικές εστίες του, των Ελλήνων του Πόντου, από τους τσέτες, Νεότουρκους του Μουσταφά Κεμάλ και του Τοπάλ Οσμάν.

Ένα σχέδιο που πρωτύτερα ξεκίνησε και εφαρμόστηκε εναντίων των Αρμενίων και επεκτάθηκε και στους υπόλοιπους μη μουσουλμανικούς πληθυσμούς της Μικράς Ασίας και της Ανατολίας.

Έναν αιώνα μετά, η συνεχόμενη άρνηση των εγκλημάτων από τους επιγόνους των Νεοτούρκων αποτελεί ύβρι όχι μόνο για τα θύματα της γενοκτονίας αλλά και για κάθε πολιτισμένο λαό που κλείνει τα μάτια σε μια νοοτροπία που συνεχίζεται ακόμα και σήμερα από τους Τούρκους.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται από το ’74 μέχρι σήμερα στα κατεχόμενα εδάφη μας με τον παράνομο εποικισμό ,την τουρκοποίηση των εδαφών μας και την καταπίεση των γηγενών πληθυσμών που επιβιώνουν ακόμα και σήμερα στην σύγχρονη Τουρκία.

Εχθές η Τραπεζούντα, η Σμύρνη, η Κωνσταντινούπολη, σήμερα η Κερύνεια και η Καρπασία, αύριο το Αφρίν και η Ιεράπολη.

Έως πότε ο πολιτισμένος κόσμος θα εθελοτυφλεί απέναντι σε μια Τουρκία που δεν σέβεται την ανθρώπινη ζωή, δεν αναγνωρίζει τα εγκλήματα της, απειλεί και προσβάλλει νεκρούς και ζωντανούς;

Η ιστορία δεν παραγράφεται.

Τα χιλιάδες θύματα της γενοκτονίας του Πόντου ζητούν δικαίωση.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΓενοκτονίατωνΠοντίων

4 views0 comments