Συνάντηση με Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών ΑσφαλίσεωνΥπουργός Εργασίας

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών για την συνάντηση την οποία είχαμε και την ανταλλαγή απόψεων οι οποίες πραγματικά είναι προς όφελος των πολιτών. Θα συνεχίσουμε τον διάλογο έτσι ώστε να προωθηθούν τομές οι οποίες είναι αναγκαίες για να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες. Θέλω ξανά να ευχαριστήσω και για την ανταλλαγή απόψεων αλλά και για την βοήθεια η οποία είναι αναγκαία για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τους στόχους και τα οράματα μας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Στηρίζουμε την προσπάθεια καθορισμού κατώτατου μισθού σε όλα τα επαγγέλματα και ξεκινάμε κύκλο επαφών με τις Συντεχνίες οι οποίες πρέπει να αναγνωρίσουν αυτή την αναγκαιότητα και να στηρίξουν το Υπουργείο προς αυτή την κατεύθυνση

Με τη σειρά μου να ευχαριστήσω την Υπουργό και τους συνεργάτες της για αυτόν τον πολύ εποικοδομητικό διάλογο. Όπως και στην προηγούμενη πενταετία, θα συνεχίσουμε να έχουμε στενή συνεργασία. Είναι ένα κρίσιμο Υπουργείο με υπηρεσίες που επηρεάζουν άμεσα την ποιότητα ζωής των πολιτών. Εμείς με θετικές προτάσεις προσπαθούμε να συμβάλουμε στο βαθμό που μπορούμε έτσι ώστε να υπάρξουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στις οποίες αναφέρθηκε η κυριά Υπουργός για να νιώσουν οι πολίτες ότι το κράτος είναι δίπλα τους και νοιάζεται για αυτούς, έμπρακτα.

Συζητήσαμε επίσης την αναγκαιότητα για εισαγωγή το ταχύτερο δυνατόν κατώτατου μισθού για όλα τα επαγγέλματα. Είναι κάτι που θα βοηθήσει ώστε να αντιμετωπιστεί η ανεργία αλλά και να τερματιστεί και η εκμετάλλευση των νέων εργαζομένων. Ταυτόχρονα συζητήσαμε για την αναγκαία μεταρρύθμιση που επιβάλλεται να κάνει πλέον το κράτος μας που έχει να κάνει με το ευρύτερο συνταξιοδοτικό γιατί όντως όπως έχει σχεδιαστεί και λειτουργεί το σύστημα μας, έχουμε μεγάλες κοινωνικές αδικίες με αποτέλεσμα το κράτος να έρχεται να τις καλύψει ύστερα με συμπληρωματικά επιδόματα. Βρήκαμε πολύ θετική ανταπόκριση από πλευράς της κυρίας Υπουργού, διαπιστώσαμε ότι είναι και στους δικούς της προβληματισμούς και πλάνα. Θα συνεχίσουμε όπως είπα εποικοδομητικά και θα βοηθήσουμε ώστε να επιτευχθούν όλα αυτά προς όφελος του λαού μας.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Μπορείτε να μας πείτε κάτι περισσότερο για τον κατώτατο μισθό;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Το έχουμε ανακοινώσει ως Κυβέρνηση ότι θα γίνει διάλογος για την εφαρμογή ενός εθνικού κατώτατου μισθού ο οποίος κατά την άποψη μου είναι αναγκαίος. Ο λόγος για τον οποίο δεν έγινε τόσο καιρό είναι διότι ήταν ψηλά τα ποσοστά ανεργίας, ενώ τώρα όπως οδεύουμε σε συνθήκες πλήρους απασχόλησης, ελπίζουμε και θέλουμε να εφαρμοστεί ένας εθνικός κατώτατος μισθός.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ: Εμείς θα στηρίξουμε έμπρακτα αυτή την προσπάθεια και θα εγκαινιάσουμε ένα κύκλο επαφών και διαλόγου με τις Συντεχνίες οι οποίες κατά την άποψη μας θα πρέπει να αναγνωρίσουν αυτή την αναγκαιότητα και να στηρίξουν το Υπουργείο προς αυτή την κατεύθυνση.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΥπουργόςΕργασίας

0 views0 comments