Ημέρα της ΜητέραςΗμέρα της Μητέρας

Η Συμμαχία Πολιτών εύχεται χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες που κυοφορούν, γέννησαν, υιοθέτησαν μεγάλωσαν και μεγαλώνουν παιδιά.

Οι ευχές ωστόσο δεν αρκούν για να στηρίξουν μια μητέρα αλλά και μια οικογένεια ώστε να φέρει το δύσκολο έργο που καλείται να φέρει εις πέρας.

Χρειάζεται στρατηγική που θα στηρίξει και οικονομικά τις οικογένειες από το πρώτο παιδί αλλά και με αυξημένα κίνητρα για να κάνει η κάθε οικογένεια τουλάχιστον 3 παιδιά έτσι ώστε να καταπολεμηθεί η υπογεννητικότητα που μαστίζει την Κύπρο μας.

Προς αυτή την κατεύθυνση η Συμμαχία Πολιτών προτείνει όπως:

  • Εκσυγχρονιστεί το επίδομα μητρότητάς έτσι ώστε το επίδομα μητρότητας και πατρότητας να παύσει να είναι το 72% των απολαβών και να γίνει 100%.

  • Η άδεια μητρότητας από 18 εβδομάδες που είναι σήμερα να αυξηθεί σε 24 εβδομάδες.

Δεν αρκεί όμως μόνο η οικονομική στήριξη.

Στις σύγχρονες οικογένειες όπου εργάζονται και οι δύο και η μητέρα και ο πατέρας, χρειάζονται υποδομές που θα στηρίξουν τις οικογένειες όπως το υποχρεωτικό ολοήμερο σχολείο και η δημιουργία νηπιαγωγείων και βρεφοκομικών σταθμών στους χώρους εργασίας ή κοντά στους χώρους εργασίας.

Υποδομές που θα απασχολούν τα παιδιά μέσα σε ένα προστατευόμενο, υγιές περιβάλλον στο οποίο θα φροντίζει τα παιδιά και θα τους προσφέρει εκείνες τις υπηρεσίες που δεν μπορούν οι εργαζόμενοι γονείς να προσφέρουν.

#ΣυμμαχίαΠολιτών

1 view0 comments