Έξαρση εγκληματικότητας λόγω ναρκωτικώνΝαρκωτικά

Με λύπη και ανησυχία διαβάζουμε σχεδόν καθημερινά πλέον για θανάτους και εγκλήματα που σχετίζονται με τα ναρκωτικά. Οι εξαρτήσεις αποτελούν κοινωνικό πρόβλημα, που διογκώνεται από την έλλειψη ολοκληρωμένης στρατηγικής καταπολέμησης τους.

Ήρθε η ώρα η Κυβέρνηση και η Αστυνομία να να αναγνωρίσουν το μεγάλο μέγεθος του προβλήματος, να αναλάβουν ευθύνη και δράση.

Η πρόληψη αποτελεί ένα βασικό όπλο καταπολέμησης τους. Προς αυτή την κατεύθυνση η Συμμαχία Πολιτών εισηγείται όπως:

  • Θέσπιση αναγκαστικών τελωνιακών ελέγχων, ειδικά προσαρμοσμένων σε εξαρτησιογόνες ουσίες, στα επίσημα σημεία ελέγχου στη χώρα, στα οδοφράγματα, όσο και στις ταχυδρομικές υπηρεσίες του κράτους. Να εξεταστεί η ενδεχόμενη απόσπαση προσωπικού της ΥΚΑΝ, σε αυτούς τους χώρους, σε μόνιμη βάση.

  • Δημιουργία εναλλακτικών χώρων διασκέδασης για νεαρά άτομα, απαλλαγμένα από τη διάθεση και χρήση εξαρτήσεων (κυρίως τσιγάρο και αλκοόλ).

  • Να καταστεί υποχρεωτική η επίδειξη ταυτότητας για πρόσβαση στην αγορά ουσιών που προκαλούν εξαρτήσεις όπως τσιγάρο και αλκοόλ.

  • Συμπερίληψη, στο ωρολόγιο σχολικό πρόγραμμα, προγραμμάτων ενημέρωσης και πρόληψης κατά των εξαρτήσεων.

  • Ενίσχυση του επαγγελματικού ιστού των σχολικών μονάδων με ψυχολόγους και κοινωνιολόγους για επέμβαση και πρόληψη.

Έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τους νέους μας.

Έχουμε υποχρέωση να εκσυγχρονίζουμε και να ενισχύουμε διαρκώς τις πολιτικές μας τόσο στην πρόληψη όσο και στη θεραπεία με νέες μεθόδους. Η παιδεία, η οικογένεια, οι πολίτες αποτελούν παράγοντες που πρέπει να αξιοποιηθούν δημιουργικά και παραγωγικά για να έχουμε τα ποθητά αποτελέσματα.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Ναρκωτικά

2 views0 comments