Επέτειος αντιφασιστικής νίκηςΑντιφασιστική νίκη

Η Συμμαχία Πολιτών τιμά την επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης, ημέρα κατά την οποία η ναζιστική Γερμανία συνθηκολόγησε, θέτοντας έτσι τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου. Η συντριβή του ναζισμού και του φασισμού γέμισε με ελπίδα ολόκληρο τον πλανήτη ότι ο μεταπολεμικός κόσμος θα ήταν ένας κόσμος όπου θα κυριαρχούσε η ειρήνη, η δημοκρατία και η ελευθερία.

Η Ιστορία δυστυχώς δεν ακολούθησε ούτε τον δρόμο των ελπίδων ούτε τον δρόμο των προσδοκιών. Στη συνέχεια ήρθε ο ψυχρός πόλεμος και πολλοί άλλοι πόλεμοι που ξεσπούν διαρκώς. Από το 1974, η Κύπρος μας βιώνει τα τραγικά αποτελέσματα της βάρβαρης τουρκικής εισβολής και κατοχής.

Ο πλανήτης όμως κατάφερε να ζήσει τα τελευταία 73 χρόνια χωρίς Παγκόσμιο Πόλεμο.

Υπό αυτή την έννοια η 9η Μαΐου είναι ένα ιστορικό ορόσημο που διδάσκει τους λαούς ότι πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση, ώστε να μην επιτρέψουν την αναβίωση του φασισμού, να προστατεύσουν την ειρήνη και όσα κατέκτησαν στη διάρκειά της, τις δημοκρατικές τους ελευθερίες και τα δικαιώματα.

Η επέτειος της Αντιφασιστικής Νίκης διδάσκει ότι η δημοκρατία είναι μια κατάκτηση που συνεχώς πρέπει να διαφυλάττουμε. Οφείλουμε να αγωνιζόμαστε για διεύρυνση και εμβάθυνση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων όλων των πολιτών.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Φασισμός #Αντιφασιστικήνίκη

3 views0 comments