Τριμερής Συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας-ΙσραήλΤριμερής Κύπρος-Ελλάδα-Ισραήλ

Πάγια θέση της Συμμαχίας Πολιτών είναι ότι η τριμερής συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ έχει πολύ σημαντικό ρόλο να επιτελέσει, τόσο όσον αφορά στην ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, με όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, αλλά και για την ενεργειακή συνεργασία των τριών χωρών.

Χαιρετίζουμε τη σημερινή συνάντηση η οποία έλαβε χώρα στη Λευκωσία. Θεωρούμε ότι πρωταρχικός στόχος είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή του Αγωγού East Med ο οποίος θα συμβάλει στην ενεργειακή αυτονόμηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα βοηθήσει έτσι ώστε τα φυσικά μας αποθέματα να διοχετευτούν προς την ευρωπαϊκή αγορά. Ταυτόχρονα είναι ένας αγωγός που όλοι αναγνωρίζουμε ότι έχει σοβαρή γεωστρατηγική και πολιτική σημασία, πέραν από τα οικονομικά οφέλη.

Όσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμμένει στη θέση του ότι οι ενεργειακοί μας σχεδιασμοί συνεχίζονται χωρίς καθυστερήσεις και δεν διασυνδέονται με τις συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού, εμείς θα στηρίξουμε αυτή τη βούληση και θα στηρίξουμε και την όποια προσπάθεια γίνεται εκ μέρους της Κυπριακής Κυβέρνησης έτσι ώστε να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν οι ενεργειακοί μας σχεδιασμοί.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Τριμερής

2 views0 comments