Τέλος €350 σε εταιρείεςΦορολογία

Συζητήθηκε σήμερα στην Επιτροπή Εμπορίου η Πρόταση την οποία συνυπέγραψε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών που αφορά στην κατάργηση του ομολογουμένου αναχρονιστικού τέλους που επιβλήθηκε σε όλες τις εταιρείες οριζόντιά το 2011 για καταβολή 350 ευρώ ετησίως.

Επειδή θεωρούμε ότι η περίοδος της οικονομικής κρίσης όπως την ορίζαμε τα προηγούμενα χρόνια, έχει λήξει και από τη στιγμή που και το ίδιο το Κράτος δια του Υπουργού Οικονομικών θεωρεί αυτό το τέλος αναχρονιστικό, θεωρούμε πολύ θετικό το γεγονός ότι σήμερα ξεκίνησε η συζήτηση.

Φαίνεται να υπάρχει μια θετική αντιμετώπιση από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα αλλά και από την Κυβέρνηση, σύμφωνα με τα λεχθέντα του εκπροσώπου του Υπουργείου Οικονομικών. Πήραμε κάποιες διαβεβαιώσεις ότι πριν τη κατάθεση του προϋπολογισμού στο τέλος του έτους, θα έρθει η Πρόταση της Κυβέρνησης για το συγκεκριμένο τέλος που αφορά στο 2019 και θεωρούμε ότι θα ανοίξει η συζήτηση έτσι ώστε στην επόμενη χρονιά να μην καταβληθεί αυτό το τέλος ή τουλάχιστον να τροποποιηθεί έτσι ώστε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες προφανώς έχουν δυσκολίες να το καταβάλουν να αποφορτίσουν από αυτό το άδικο τέλος.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Φορολογία

3 views0 comments