Συνάντηση Γ. Λιλλήκα με τον Έλληνα ΠρέσβηΈλληνας Πρέσβης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Η Επιτροπή Εξωτερικών αποφάσισε να προσκαλέσει τον Έλληνα ΥΠΕΞ σε συνεδρία της ενώ προγραμματίζεται επίσκεψη της Επιτροπής Εξωτερικών στην Ελληνική Βουλή.

Να ευχαριστήσω τον φίλο Πρέσβη της Ελλάδας για τη σημερινή συνάντηση. Είχαμε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση για την παρούσα φάση του Κυπριακού, για την τουρκική πολιτική τόσο στο Αιγαίο όσο και στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και για τους στόχους που θέτει η Τουρκία όσον αφορά στη λύση του Κυπριακού. Ανταλλάξαμε απόψεις και για τα επόμενα βήματα, την αναγκαιότητα να υπάρξει ένας σε βάθος κοινός σχεδιασμός με την Ελλάδα, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να ανοίξει ο δρόμος για μια δίκαιη λύση του Κυπριακού

.

Ταυτόχρονα είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και για την Ανατολική Μεσόγειο, τις εξελίξεις στη Συρία, εξελίξεις που όλοι ξέρουμε επηρεάζουν άμεσα και τα δικά μας εθνικά συμφέροντα. Είχε την καλοσύνη επίσης ο φίλος Πρέσβης να με ενημερώσει και για την τύχη των δυο Ελλήνων στρατιωτών που παράνομα κρατούνται στην Τουρκία και εύχομαι να λήξει αυτή η περιπέτεια των δυο στρατιωτών το συντομότερο δυνατόν.

Τέλος, ενημέρωσα τον φίλο Πρέσβη για την απόφαση της Επιτροπής Εξωτερικών όπως προσκαλέσουμε τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά κατά την επόμενη του επίσκεψη στην Κύπρο, να έρθει ως φιλοξενούμενος στην Επιτροπή Εξωτερικών για να μας ενημερώσει για την Ελληνική πολιτική αναφορικά με τα εθνικά ζητήματα και να γίνει μια ανταλλαγή απόψεων στο πλαίσιο της Επιτροπής Εξωτερικών. Παράλληλα θα προγραμματίσουμε επίσκεψη της Επιτροπής Εξωτερικών στην Ελληνική Βουλή.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΕΣΒΗΣ

Ελλάδα και Κύπρος έχουν μια αέναη ανταλλαγή απόψεων όχι μόνο στο Κυπριακό αλλά και στα υπόλοιπα θέματα

Όπως είπε ο Πρόεδρος του Κινήματος και Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής, είχαμε μια πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση για όλα αυτά τα θέματα που απασχολούν Ελλάδα και Κύπρο. Βεβαίως μιλήσαμε και για το Κυπριακό, τις προοπτικές που υπάρχουν και τα βήματα που πρέπει να γίνουν. Είναι πολύ φυσιολογικό, όπως ξέρετε και Ελλάδα και Κυπριακή Δημοκρατία να έχουν μια πολύ συχνή ανταλλαγή απόψεων όχι μόνο στο Κυπριακό αλλά και στα υπόλοιπα θέματα. Αυτή η διαδικασία θα συνεχιστεί καθώς είναι αέναη και διαρκής.

Φυσικά συζητήσαμε και για όλα τα άλλα διεθνή θέματα τα οποία απασχολούν και τις δυο χώρες. Ανταλλάξαμε σκέψεις για ενδεχόμενες εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής. Θεωρώ ότι ήταν μια πολύ χρήσιμή συζήτηση, ιδιαίτερα με τον Πρόεδρο τον κ. Λιλλήκα γιατί παράλληλα πέραν της ιδιότητας που είχε ως Υπουργός Εξωτερικών έχει τώρα συνεχή ενασχόληση με τα θέματα της διεθνούς επικαιρότητας εξαιτίας της ιδιότητας του ως Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Ελλάδα #ΈλληναςΠρέσβης

0 views0 comments