Συνάντηση Γ. Λιλλήκα με τον Γάλλο ΠρέσβηΓάλλος Πρέσβης

Γιώργος Λιλλήκας

Είχα μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον φίλο Πρέσβη της Γαλλίας στην Κύπρο. Είχαμε την ευκαιρία να αναλύσουμε την παρούσα φάση του Κυπριακού, το ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου αλλά και τα Ευρωπαϊκά συμφέροντα που συνδέονται με το ενεργειακό μας πρόγραμμα και τις τουρκικές προκλήσεις.

Μεταβίβασα στον φίλο Πρέσβη την εκτίμηση μας για την όλη στάση που διαχρονικά τηρεί η Γαλλία απέναντι στην Κυπριακή Δημοκρατία και τα αισθήματα του Κυπριακού λαού που δικαιολογημένα θεωρεί την Γαλλία ως ένα διαχρονικό, σημαντικό φίλο.

Ταυτόχρονα μεταβίβασα τις δικές μου απόψεις και θέσεις που τείνουν στην αναγκαιότητα να εμβαθύνουμε ακόμα περισσότερο την πολύ στενή συνεργασία που έχουμε με την Γαλλία σε όλους τους τομείς και να τη διευρύνουμε. Θεωρώ ότι οι δυο χώρες μπορούμε να έχουμε αμοιβαία οφέλη και αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας εξυπηρετώντας ταυτόχρονα και τα ζητήματα της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ειρήνης στην ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο που βιώνει μια άλλη μεγάλη κρίση με το Συριακό.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ξανά τον φίλο Πρέσβη για την όλη συζήτηση και θεωρώ ότι τέτοιες συζητήσεις μπορούν να αποβούν προς όφελος και των δυο χωρών.

Γάλλος Πρέσβης

Μας ανησυχούν κάποιες απόψεις που βγαίνουν στη δημοσιότητα περί διχοτόμησης

Ευχαριστώ τον Προέδρο, τον φίλο Γιώργο Λιλλήκα. Όπως είπε, είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων. Μιλήσαμε για το Κυπριακό. Να σας πω ότι εδώ έχουμε μια θέση η οποία είναι γνωστή. Είμαστε υπέρ μιας σωστής λύσεως που θα συνάδει με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο και ασφαλώς με όλα τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Και το λέω αυτό γιατί βγαίνουνε τώρα τελευταίως στη δημοσιότητα κάποιες ιδέες, που δεν σας το κρύβω, μας ανησυχούν. Συγκεκριμένα για τη διχοτόμηση είδα στον Τύπο κάποια σχόλια για αυτό το πράγμα. Εμείς δεν μπορούμε να προβλέψουμε να έχουμε μια τέτοια προοπτική. Είμαστε όμως, όπως είπε ο Πρόεδρος Λιλλήκας, στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας, είμαστε σύμμαχοι, είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ασφαλώς και αυτό το υπογραμμίζω, αυτό που για εμάς αποτελεί προτεραιότητα, είναι η ασφάλεια και η ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ήτανε επαναλαμβάνω μια πολύ σημαντική συνάντηση για εμένα, πολύ πλούσια σε περιεχόμενο και ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο και φίλο Γιώργο Λιλλήκα.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Γαλλία

1 view0 comments