Επέτειος ΔημοψηφίσματοςΟχι στο Σχέδιο Αναν

Πριν από δεκατέσσερα χρόνια, στις 24 Απριλίου, ζητήθηκε για πρώτη φορά από τον Κυπριακό Ελληνισμό να αποφασίσει για την Κυπριακή Δημοκρατία και το μέλλον του. Μας ζητήθηκε να επιλέξουμε ανάμεσα στην κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, τη νομιμοποίηση της διχοτόμησης και τη μετατροπή της Κύπρου σε προτεκτοράτο της Τουρκίας, από τη μια και της συνέχισης της απαράδεκτης κατάστασης που βιώνουμε, από την άλλη.

Παρά τις αφόρητες πιέσεις και τις απειλές τόσο από το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό, ο Κυπριακός Ελληνισμός αρνήθηκε να συνθηκολογήσει με τους όρους του κατακτητή. Αναλογιζόμενος την ευθύνη και το χρέος του έναντι της ιστορίας, απάντησε μ’ ένα περήφανο ΟΧΙ που διέσωσε την Κυπριακή Δημοκρατία και αποκατάστησε την αξιοπρέπεια ολόκληρου του Ελληνισμού.

Δεκατέσσερα χρόνια μετά, η Τουρκία δείχνει ξεκάθαρα και προκλητικά τις διαχρονικές επεκτατικές της διαθέσεις, οδηγώντας το Κυριακό σε επικίνδυνα μονοπάτια. Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο είναι σημαντικό να είμαστε όλοι ενωμένοι απέναντι στον Τουρκικό επεκτατισμό. Για αυτό η Συμμαχία Πολιτών προτείνει όπως διεξαχθεί ένα προληπτικό δημοψήφισμα για να εκφραστεί ο Κυπριακός Ελληνισμός αν δέχεται ή όχι τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Ήρθε ή ώρα ο Πρόεδρος και η πολιτική ηγεσία να ακούσουν και πάλι τον κυρίαρχο λαό, να σεβαστούν την απόφαση των πολιτών και βάση της λαϊκής εντολής να χαράξουν μια νέα διεκδικητική στρατηγική για να ανατρέψουμε τα δεδομένα της κατοχής και να φέρουμε την πολυπόθητη απελευθέρωση στην πατρίδα μας.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΟχιστοΣχέδιοΑναν #ΟΧΙ

4 views0 comments