Επαφές Προέδρου Συμμαχίας ΠολιτώνΓιώργος Λιλλήκας

Ενόψει τις κρισιμότητας των στιγμών και της κλιμάκωσης των τουρκικών προκλήσεων, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών και Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής ξεκινά, αυτήν την εβδομάδα, κύκλο επαφών με ευρωπαίους Πρέσβεις αλλά και με τον Πρέσβη της Ρωσίας. Σκοπός των συναντήσεων είναι η καταγγελία των τουρκικών προκλήσεων, στην κυπριακή ΑΟΖ που αποτελούν παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και επηρεάζουν όχι μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή. Ταυτόχρονα, μέσα από τις συναντήσεις ο κ. Λιλλήκας, θα καλέσει τους Πρέσβεις να μεταφέρουν στις Κυβερνήσεις τους την αναγκαιότητα να ληφθούν αποφάσεις και μέτρα που θα αναγκάσουν την Τουρκία, να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο και τις Ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.

Προς τούτο, την Τρίτη ο κ. Λιλλήκας θα έχει συνάντηση με τον Πρέσβη της Ρωσίας, την Τετάρτη με τον Πρέσβη της Γαλλίας και εν συνεχεία με τον Έλληνα Πρέσβη.

Στην επικείμενη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Λιλλήκας πέραν της ενημέρωσης για τα όσα έλαβαν χώρα στο δείπνο με τον κ. Ακιντζί, θα καταθέσει στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, Προτάσεις για ενίσχυση και προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Επαφές

1 view0 comments