Μαύρη επέτειος 21ης ΑπριλίουΧούντα

Η 21η Απριλίου αποτελεί μια μαύρη επέτειο για τον απανταχού Ελληνισμό. Για μία ολόκληρη επταετία η δημοκρατία μπήκε στον γύψο και η Ελλάδα μετατράπηκε σε μια απέραντη φυλακή. Αποκορύφωμα της δικτατορικής διακυβέρνησης της ξενοκίνητης χούντας των Αθηνών ήταν το εγκληματικό πραξικόπημα εναντίον του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου που έδωσε στην Τουρκία την αφορμή να διενεργήσει την εισβολή του 1974 και να κατέχει ως σήμερα το 37% των εδαφών της πατρίδας μας.

Η Συμμαχία Πολιτών εκφράζει τη συμπαράστασή και την αλληλεγγύη της στα χιλιάδες θύματα της Χούντας, στην Ελλάδα και την Κύπρο και δηλώνει με παρρησία ότι θα αγωνιστεί με όλες της τις δυνάμεις για να ανατρέψει τα τετελεσμένα που προσπαθεί να επιβάλει η Τουρκία στη χώρα μας.

Η επέτειος του χουντικού πραξικοπήματος διδάσκει ότι η δημοκρατία είναι μια κατάκτηση που συνεχώς πρέπει να την προστατεύουμε και κυρίως να την διευρύνουμε. Η δημοκρατία δεν κάτι το δεδομένο. Οφείλουμε συνεχώς με πρωτοποριακές μεταρρυθμίσεις να την εμπλουτίζουμε. Οφείλουμε να αγωνιζόμαστε για τα δημοκρατικά μας δικαιώματα αλλά και να είμαστε συνεπείς στις δημοκρατικές μας υποχρεώσεις.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Χούντα #21Απριλίου #ΜαύρηΕπέτειος21ηςΑπριλίου

2 views0 comments