Δείπνο Αναστασιάδη-ΑκκιντζίΜουσταφά Ακκιντζί

Την ώρα που πλησιάζει η ημέρα του δείπνου Αναστασιάδη-Ακιντζί η Τουρκία συνεχίζει και εντείνει την προκλητικότητα της.

Είναι ξεκάθαρο ότι η τουρκική κυβέρνηση με τις ενέργειες της στην κυπριακή ΑΟΖ αποσκοπεί από τη μια να παρεμποδίσει την Κυπριακή Δημοκρατία να εκπληρώσει με επιτυχία το ενεργειακό της πρόγραμμα και από την άλλη να διασυνδέσει την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων με τη λύση του Κυπριακού. Ταυτόχρονα ο Ακιντζί έχει υιοθετήσει πλήρως τις Τουρκικές αιτιάσεις με αποτέλεσμα το λεγόμενο κοινωνικό δείπνο να εγκυμονεί πολλούς κινδύνους.

Εκκίνηση των συνομιλιών τώρα και μάλιστα από το σημείο από όπου διακόπηκαν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Για αυτό και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, αφού στο τραπέζι των συνομιλιών δεν θα συναντήσει μια διαφορετική Τουρκία. Η ίδια Τουρκία που εμφανίζεται επιθετική στο Αιγαίο, στην κυπριακή ΑΟΖ και στη Συρία , η ίδια Τουρκία θα βρίσκεται στις συνομιλίες και με τους ίδιους ακραίους στόχους.

Ως Συμμαχία Πολιτών προσδοκούμε ότι θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη αρχηγών πριν από το δείπνο και ότι θα δοθεί χρόνος για εις βάθος συζήτηση ώστε να διαμορφώσουμε μια πολιτική για το πως θα πορευτούμε στην αξιοποίηση των υδρογονανθράκων αλλά κυρίως για να διαμορφώσουμε μια στρατηγική απέναντι στις τουρκικές απειλές.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΜουσταφάΑκκιντζί #Κυπριακό #Δείπνο

0 views0 comments