Έκκληση σε όλους τους γιατρούς όπως συμβληθούν με καλή θέληση με τον Οργανισμό Ασφάλισης ΥγείαςΓΕΣΥ

Θέλω να εκφράσω την έντονη ανησυχία του Κινήματος της Συμμαχίας Πολιτών για την δημόσια αντιπαράθεση και όξυνση που επιχειρείται στο διάλογο μεταξύ του ΠΙΣ και του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας. Το ΓΕΣΥ είναι μια εθνική αναγκαιότητα. Δεν μπορεί η Κύπρος να συνεχίσει να είναι η μόνη χώρα στην Ε.Ε που να μην διαθέτει σχέδιο υγείας.

Το ΓΕΣΥ γίνεται πρώτιστα και κύρια για να εξυπηρετήσει τους πολίτες και το κοινωνικό σύνολο. Αντιλαμβανόμαστε και κατανοούμε ότι η κάθε επαγγελματική ομάδα θα επιδιώξει να προστατεύσει ή να διεκδικήσει κάτι περισσότερο στις συμφωνίες με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας. Όμως οι όποιες διεκδικήσεις θα πρέπει να είναι λογικές και θα πρέπει να μην ξεφεύγουν από το πλαίσιο εξυπηρέτησης του γενικού συμφέροντος. Και το γενικό κοινωνικό συμφέρον απαιτεί να προχωρήσει τάχιστα η υλοποίηση του ΓΕΣΥ σύμφωνα με τις φάσεις που έχουν συμφωνηθεί.

Έχει παρατηρηθεί ήδη μια μικρή καθυστέρηση όσον αφορά στη στελέχωση του Οργανισμού του Δ.Σ που έχει αναλάβει την αυτονόμηση των νοσοκομείων. Αναμένουμε από τον νέο Υπουργό Υγείας να στηρίξει τον Οργανισμό και να του δώσει τις δυνατότητες να στελεχωθεί το ταχύτερο δυνατόν έτσι ώστε να μην ξεφύγουμε από τα χρονοδιαγράμματα.

Κάνουμε τέλος έκκληση σε όλους τους γιατρούς όπως συμβληθούν με καλή θέληση με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας. Υπάρχει η δυνατότητα και να εξυπηρετήσουμε τους ασθενείς που είναι ο κύριος στόχος αλλά ταυτόχρονα να έχουν λογικά οφέλη όλοι οι επαγγελματίες με την εφαρμογή του ΓΕΣΥ.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΓΕΣΥ #ΠΙΣ

1 view0 comments