Επέτειος 1ης ΑπριλίουΕπέτειος 1ης Απριλίου

Ο απελευθερωτικός αγώνας της ΕΟΚΑ για την αποτίναξη του Αγγλικού ζυγού, είναι σύμβολο του άσβεστου πόθου του λαού μας για την ελευθερία και τη δημοκρατία. Είναι το ηρωικό παράδειγμα ότι ο λαός μας δεν αισθάνθηκε ποτέ μικρός για να τα βάλει με τους μεγάλους αλλά με όπλο το μεγαλείο της ψυχής κατάφερε να κερδίσει.

Σε αυτή την δύσκολη περίοδο με την Τουρκία να εισβάλει στην Κυπριακή ΑΟΖ και να εκτοξεύει καθημερινά προκλητικά αιτήματα, το θάρρος των ηρώων μας πρέπει να αποτελέσει φωτεινό φάρο για τόλμη και διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Την στιγμή η Κυπριακή Δημοκρατία ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα και η Τουρκία επιχειρεί με στρατιωτική ισχύ να τα διακόψει, η Αγγλία τηρεί για άλλη μια φορά μη αντικειμενική στάση.

Ήρθε η ώρα, η Κυπριακή Δημοκρατία να ασκήσει πίεση πάνω στη Βρετανία ώστε να την εξαναγκάσει να αλλάξει στάση στο Κυπριακό.

Οι Βρετανοί πρέπει να αντιληφθούν ότι χρειάζεται και η θετική ψήφος της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη συμφωνία εξόδου της Αγγλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ταυτόχρονα, υπάρχει και το ζήτημα των στρατιωτικών βάσεων στην Κύπρο. Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε αυτό το κεφάλαιο αν το Λονδίνο συνεχίσει να υποσκάπτει τα εθνικά και κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο αντίκειται στις αρχές του διεθνούς δικαίου, αλλά και στο δικαίωμα των λαών για αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία. Ως Συμμαχία Πολιτών δεν αναγνωρίζουμε οποιαδήποτε κυριαρχικά δικαιώματα στην επικράτεια της Κύπρου σε οποιοδήποτε άλλο, εκτός από την Κυπριακή Δημοκρατία.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Επέτειος1ηςΑπριλίου

3 views0 comments