Συνάντηση Γ. Λιλλήκα με Υπουργό ΠαιδείαςΥπουργός Παιδείας

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΛΛΗΚΑΣ

Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Υπουργό για την σημερινή συνάντηση και να του ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο του. Η επιτυχία ενός Υπουργού στα θέματα παιδείας είναι καθοριστικής σημασίας για τον τόπο.

Όπως είπα και στον Υπουργό, το επαναλαμβάνω και δημόσια, για εμάς τα ζητήματα παιδείας και υγείας είναι εθνική υπόθεση και πιστεύουμε ότι θα πρέπει να πορευτούμε όλοι μαζί σε πνεύμα σύμπνοιας μέσα σε ένα δημιουργικό διάλογο για να πετύχουμε το καλύτερο για την παιδεία.

Όντως η παιδεία μας χρειάζεται ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις. Καταθέσαμε τις δικές μας προτάσεις στον Υπουργό και τη διάθεση μας για διάλογο. Προτάσεις που αφορούν μια μεταρρύθμιση που θα μας επιτρέψει να περάσουμε από το γνωσιοκεντρικό σύστημα σε ένα σύστημα καλλιέργειας κριτικής σκέψης και δεξιοτήτων των μαθητών έτσι ώστε και η αξιολόγηση τους να γίνεται με ένα πιο σύγχρονο τρόπο αλλά και για να καταργηθεί η παραπαιδεία.

Συζητήσαμε ταυτόχρονα και για θέματα που αφορούν στην ειδική εκπαίδευση και χαίρομαι γιατί ο Υπουργός μας ενημέρωσε για τους σχεδιασμούς του που αφορούν στη βελτίωση της ειδικής εκπαίδευσης. Έχουμε μεγάλες υποχρεώσεις ως Πολιτεία προς αυτή την κατεύθυνση και γενικά θεωρούμε ότι αυτός ο περιορισμός της ποιότητας που χαρακτήριζε την εκπαίδευση τις προηγούμενες δεκαετίες θα πρέπει να την ανατρέψουμε και να θέσουμε ξανά την παιδεία μας σε ανάπτυξη με σύγχρονα προγράμματα και σύγχρονες μεθόδους.

Σε αυτή την προσπάθεια εμείς θα είμαστε στο πλευρό του Υπουργού με έτσι ώστε να μπορέσουμε να συμβάλουμε στον βαθμό που μπορούμε για να επιτύχουμε αυτό τον εθνικό στόχο.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Κοινή μας πεποίθηση ότι πρέπει να τολμήσουμε να γίνουν τομές στα πλαίσια της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης για να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε την παρεχόμενη εκπαίδευση μας.

Να ευχαριστήσω και εγώ τον Πρόεδρο και τους συνεργάτες του για την εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε. Να μην επαναλάβω τα όσα ο Πρόεδρος ανέφερε τα οποία υιοθετώ πλήρως και τα οποία έχουμε καταλήξει ότι είναι κοινή η πεποίθηση μας ότι πρέπει να τολμήσουμε να γίνουν τομές στα πλαίσια της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης για να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε την παρεχόμενη εκπαίδευση μας.

Τα όσα έχει αναφέρει ο κ. Πρόεδρος μας βρίσκουν πλήρως σύμφωνους και θεωρούμε ότι θα έχουμε ένα εποικοδομητικό διάλογο, μια συνεχή συνεργασία και όπως πολύ σωστά έχει αναφέρει σε πνεύμα σύμπνοιας, συναίνεσης, αλληλοαποδοχής, αλληλοσεβασμού και εκεί που πρέπει να γίνονται οι παρεμβατικές εποικοδομητικές εισηγήσεις, να γίνονται και είναι καλοδεχούμενες.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΥπουργόςΠαιδείας

1 view0 comments