Επέτειος 25ης Μαρτίου25η Μαρτίου 1821

Με σεβασμό στο παρελθόν και με πυξίδα στο μέλλον τιμούμε, την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης για αποτίναξη του Οθωμανικού ζυγού, μαζί με τον απανταχού Ελληνισμό.

Με τις αξίες της ανεξαρτησίας, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ενότητας αγωνιζόμαστε για μια Κύπρο ελεύθερη, ενωμένη και ανεξάρτητη.

Τώρα, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, που η Τουρκία εντείνει την προκλητικότητα της και τη ρητορική πολέμου, είναι σημαντικό να είμαστε όλοι ενωμένοι απέναντι στον Τουρκικό επεκτατισμό. Προς αυτή την κατεύθυνση, προτείνουμε, κοινή σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας Κύπρου-Ελλάδας ώστε από κοινού και με τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων να διαμορφώσουμε μια ενιαία στρατηγική για τα εθνικά μας θέματα.

Πέραν τούτου, πρέπει να προσπαθήσουμε ώστε να επεκτείνουμε και να εμβαθύνουμε τις τριμερείς συνεργασίες τις οποίες Κύπρος-Ελλάδα συνήψαν με χώρες της περιοχής αναβαθμίζοντας το γεωπολιτικό μας ρόλο, αλλά και να πετύχουμε στενότερη αμυντική συνεργασία ως πυλώνα και προέκταση της ευρωπαϊκής ασφάλειας στην ασταθή περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Ως Συμμαχία Πολιτών, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση που θα ανατρέπει τα δεδομένα που δημιούργησε η εισβολή, η κατοχή και ο εποικισμός.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Επέτειος25ηςΜαρτίου #Ελλάδα

12 views0 comments