Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού ΣυμβουλίουΕυρωπαϊκό Συμβούλιου

Ως Συμμαχία Πολιτών χαιρετίζουμε το κείμενο των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Εκτιμούμε ότι χαρακτηρίζεται από σαφήνεια και αυστηρά μηνύματα απέναντι στην Τουρκία. Δεδομένου ότι είναι δεσμευτικά τα συμπεράσματα, αυτό δημιουργεί πλέον ένα πλαίσιο το οποίο επιτρέπει στην Κυπριακή Δημοκρατία, σε περίπτωση που η Τουρκία συνεχίσει τις προκλήσεις, να απαιτήσει υλοποίηση αυτών των συμπερασμάτων με τη λήψη κυρώσεων.

Αυτή τη στιγμή, εντός της Ε.Ε υπάρχει αρνητικό κλίμα απέναντι στον Ερντογάν και στην Τουρκία και αυτό ακριβώς πρέπει να αξιοποιήσει η Κυπριακή Δημοκρατία προς όφελος της. Αναμένουμε ότι με βάση τα συμπεράσματα από τη Σύνοδο της Βάρνας δεν θα προκύψει κανένα όφελος για την Τουρκία.

Παράλληλα θεωρούμε ότι πρέπει να καταστεί σαφές ότι οι τουρκικές παραβιάσεις στρέφονται και κατά των πολιτικών της ΕΕ που αφορούν στις πηγές και διαδρόμους ενεργειακού εφοδιασμού και στην ενεργειακή ασφάλεια.

Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει το κυπριακό Φυσικό Αέριο θα πρέπει να συμβάλει ενεργά κι αποφασιστικά στην προστασία του δημιουργώντας τις απαραίτητες συνθήκες εξόρυξης και εκμετάλλευσης του.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΕυρωπαϊκόΣυμβούλιο

1 view0 comments