Πώληση ΣυνεργατισμούΠώληση Συνεργατισμού

Η διαδικασίας πώλησης του Συνεργατισμού είναι το αποτέλεσμα μιας αναποτελεσματικής διαχείρισης του Συνεργατισμού και δογματικών αντιλήψεων.

Ενώ γνώριζε τα προβλήματα, για μια πενταετία ολιγώρησε στην εξυγίανση με αποτέλεσμα να γίνουν ελάχιστα για να μειωθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στον Συνεργατισμό.

Τώρα, η Κυβέρνηση Αναστασιάδη και ενώ μας ενημέρωσε την περασμένη βδομάδα σε σύσκεψη στο Προεδρικό ότι γίνεται μελέτη και αξιολόγηση του Συνεργατισμού και πρέπει να αναμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα και τα ευρήματα της, προχώρησε μονομερώς σε ενέργειες για πώληση του Συνεργατισμού.

Αμφιβάλουμε ότι η διαδικασία πώλησης του Συνεργατισμού θα δημιουργήσει θετικά αποτελέσματα τόσο για τον Συνεργατισμό όσο και για τον Κύπριο φορολογούμενο.

Ως Συμμαχία Πολιτών προτείναμε τη δημιουργία ταμείου που θα αγοράζει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, όχι μόνο του Συνεργατισμού αλλά και άλλων τραπεζικών ιδρυμάτων, απαλλάσσοντας τους ισολογισμούς των τραπεζών από Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια. Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη δεν έχει ακόμη παρουσιάσει την δική της πρόταση.

Λύσεις υπάρχουν όταν κυριαρχεί η πολιτική βούληση και όχι οι νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες της Κυβέρνησης Αναστασιάδη.

Αναμένουμε επίσημη και ξεκάθαρη ενημέρωση από την Κυβέρνηση για τις προθέσεις τις.

Ταυτόχρονα, καλούμε την Κυβέρνηση να αναστείλει τη διαδικασία πώλησης του Συνεργατισμού και να αναμένει την ολοκλήρωση της προσπάθειας του Ειδικού Συμβουλίου για την εξεύρεση λύσης για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Λύση του προβλήματος θα καταστήσει υγιή και βιώσιμο τον Συνεργατισμό που είναι ιδιοκτησία της κοινωνίας.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Συνεργατισμός #Ιδιωτικοποιήσεις #Πώληση

2 views0 comments
Συμμαχία Πολιτών

Λεωφ. Λεμεσού 67

Αγλαντζιά, Λευκωσία

Κύπρος

Τ. (357) 22 282 000

Φ. (357) 22 282 200

info@symmaxiapoliton.org

  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών

Copyright © 2020 - Συμμαχία Πολιτών. All rights reserved.  Πολιτική Απορρήτου και Όροι Χρήσης