Συνάντηση Γ. Λιλλήκα με ομάδα πρωτοβουλίας ΑμμοχώστουΟμάδα Πρωτοβουλίας Αμμοχώστου

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών είχε το πρωί συνάντηση με την ομάδα Πρωτοβουλίας Αμμοχώστου των κυρίων Θεοφίλου, Αρέστη, Χατζηχαμπή.

Στη συνάντηση που είχα με την ομάδα Πρωτοβουλίας Αμμοχώστου, μου δόθηκε η ευκαιρία να δω την ολοκληρωμένη Πρόταση που έχει διαμορφώσει αυτή η ομάδα. Θεωρώ ότι όντως, σήμερα που βρισκόμαστε σε μια στασιμότητα στο Κυπριακό και με την ένταση που καλλιεργεί η Τουρκία, θα μπορούσε με πρωτοβουλίες της Κυπριακής Κυβέρνησης και συνολικά ακόμη και του Κοινοβουλίου να επαναφέρουμε στην επικαιρότητά την Πρόταση για επιστροφή της Αμμοχώστου. Υπήρξαν στο παρελθόν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και το 2006 αλλά και μεταγενέστερα, όπου η ίδια η ΕΕ είχε λάβει μέρος στη διαμόρφωση ενός πακέτου που επέτρεπε την επιστροφή της Αμμοχώστου.

Θεωρώ αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει μια πρωτοβουλία με στόχο να διαμορφωθούν καλύτερες συνθήκες και να θεωρηθεί ως ένα έμπρακτο βήμα από πλευράς της Τουρκίας ότι είναι έτοιμη να προσέλθει στις συνομιλίες με πνεύμα συμβιβασμού και συναίνεσης. Η επιστροφή της Αμμοχώστου θα μπορούσε να αποτελέσει κλειδί που θα διευκόλυνε τις συνομιλίες και θα έθετε το Κυπριακό σε πιο υγιής και ελπιδοφόρες βάσεις. Για αυτό θα στηρίξουμε με τον τρόπο μας και όπως μπορούμε την πρωτοβουλία των Αμμοχωστιανών.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Αμμόχωστος #Ομάδα

0 views0 comments