Αποφάσεις Ανώτατης Συγκλήτου για Κυπριακό, Υδρογονάνθρακες, ΣυνέδριοΣυμμαχία Πολιτών

Η Ανώτατη Σύγκλητος της Συμμαχίας Πολιτών στην σημερινή της συνεδρία έκανε μια συζήτηση και αξιολόγηση των εξελίξεων στην Κυπριακή ΑΟΖ, με την επιθετικότητα της Τουρκίας με την οποία και καταδικάζει.

Ταυτόχρονα αναπτύχθηκε ένας προβληματισμός για το κατά πόσο υπό τέτοιες συνθήκες υπάρχουν προοπτικές και ποιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που έχουν διακοπεί.

Η άποψη και η εκτίμηση της Ανώτατης Συγκλήτου είναι ότι, μια τέτοια εξέλιξη θα έχει αρνητικότατες συνέπειες, τόσο για τους υδρογονάνθρακες της Κύπρου, όσο και για την προοπτική της Εθνικής μας υπόθεσης.

Πέραν τούτου η Α.Σ αποφάσισε την επικύρωση της εισήγησης της Γραμματείας για την διενέργεια καταστατικού και πολιτικού συνεδρίου στις 20 Μαΐου.

Στο πολιτικό συνέδριο θα γίνει και συζήτηση για το ιδεολογικό στίγμα της Συμμαχίας Πολιτών. Μέχρι το συνέδριο έχει αποφασιστεί πως θα πραγματοποιηθούν προ-συνεδριακοί διάλογοι, ανοιχτές συγκεντρώσεις και συζήτηση, όχι μόνο με μέλη και στελέχη της Συμμαχίας Πολιτών αλλά και με όλους τους πολίτες και θα γίνει συνειδητή και οργανωμένη προσπάθεια έτσι ώστε ο διάλογος να αναπτυχθεί με το μεγαλύτερο μέρος της κυπριακής κοινωνίας.

Οι πολίτες μας ενδιαφέρουν και το Καταστατικό μας, μας δίνει το δικαίωμα να δεχόμαστε εισηγήσεις, απόψεις και προτάσεις και από πολίτες μη μέλη της Συμμαχίας Πολιτών. Αυτό είναι για εμάς η συμμετοχική δημοκρατία.

Αποφασίστηκε επίσης ότι περί τα μέσα Ιουνίου θα διεξαχθεί εκλογικό συνέδριο στο οποίο όλοι οι αξιωματούχοι της Συμμαχίας Πολιτών τόσο σε κεντρικό όσο και σε επαρχιακό επίπεδο θα τεθούν υπό την αίρεση των μελών του Κινήματος.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Αποφάσεις #ΑνώτατηΣύγκλητος

3 views0 comments