Συνάντηση με ΠΟΦΕΝΠΟΦΕΝ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΦΕΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΙΑΓΚΟΥ

Σήμερα είχαμε έναν εποικοδομητικό διάλογο με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών κ. Γιώργο Λιλλήκα σχετικά με τα φοιτητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας σήμερα. Εμείς ως ΠΟΦΕΝ συνεχίζουμε την προσπάθεια ενημέρωσης όλων των πολιτικών κομμάτων σχετικά με τα φοιτητικά θέματα. Καλούμε όλα τα κόμματα που δεν έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα μας, να μας ενημερώσουν έτσι ώστε να διευθετηθεί άμεσα συνάντηση μαζί τους.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΛΛΗΚΑΣ

Η κυβέρνηση οφείλει να τα συζητήσει τα προβλήματα με τους ίδιους τους φοιτητές, έτσι ώστε με ένα χρονοδιάγραμμα να δοθούν λύσεις

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Πρόεδρο και τον Γραμματέα της ΠΟΦΕΝ για τη συνάντηση. Οι κύπριοι φοιτητές και εντός και εκτός Κύπρου αντιμετωπίζουν μια σειρά από προβλήματα τα οποία θα πρέπει να απασχολήσουν την Πολιτεία. Η παιδεία, συμφωνούμε όλοι, ότι αποτελεί την καλύτερη επένδυση για ένα κράτος, όμως το κράτος θα πρέπει να δίνει πραγματικές δυνατότητες για δωρεάν παιδεία και θα πρέπει να ενσκήψει πάνω στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν κυρίως λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που βίωσε και συνεχίζει σε μεγάλο βαθμό να βιώνει ο τόπος μας.

Υπάρχουν αιτήματα της ΠΟΦΕΝ τα οποία δεν έχουν ιδιαίτερο κόστος για το κράτος για τα οποία θα μπορούσε με πολιτική θέληση το κράτος να προσφέρει λύσεις.

Υπάρχουν ζητήματα που όντως έχουν οικονομικό κόστος όμως και αυτά πιστεύω με σωστά κριτήρια, η κυβέρνηση μπορεί να προσφέρει προϋποθέσεις έτσι ώστε να μην έχουμε το φαινόμενο, παιδιά να διακόπτουν τις σπουδές τους γιατί δεν μπορούν για παράδειγμα να πληρώσουν τα δίδακτρα ή γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος των μεταπτυχιακών σπουδών. Είναι ζητήματα τα οποία θεωρώ ότι η κυβέρνηση οφείλει να τα συζητήσει με τους ίδιους τους φοιτητές, να τα θέσει σε ένα ευρύτερο πλαίσιο και σχεδιασμό έτσι ώστε με ένα χρονοδιάγραμμα να δοθούν λύσεις που θα βοηθήσουν τους νέους μας να εκπληρώσουν τους ακαδημαϊκούς τους στόχους ελπίζοντας βέβαια ότι θα δημιουργηθούν και εκείνες οι προϋποθέσεις έτσι ώστε στη συνέχεια να βρίσκουν εργασία, να μην χρειάζεται να μεταναστεύον για να μπορούν να υλοποιήσουν τα όνειρα και τις οικογένειες τους στη δική μας την πατρίδα.

#ΠΟΦΕΝ #ΣυμμαχίαΠολιτών

0 views0 comments