Νέα κυβέρνησηΝέα κυβέρνηση

Η Συμμαχία Πολιτών εύχεται στη νέα κυβέρνηση καλή επιτυχία.

Το κυπριακό βρίσκεται σε δύσκολη φάση και από τους δικούς μας χειρισμούς θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό η πορεία της εθνικής μας υπόθεσης. Ευελπιστούμε ότι, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν θα συνεχίσει την πορεία της προηγούμενης πενταετίας η οποία βασίστηκε σε ψευδαισθήσεις και αυταπάτες αλλά και σε πολλές επικίνδυνες υποχωρήσεις.

Αποδείχθηκε, πλέον περίτρανα, η ανάγκη υιοθέτησης μιας διεκδικητικής στρατηγικής ικανής να κάμψη την τουρκική αδιαλλαξία. Μόνο έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για μια δίκαιη λύση που θα ανατρέπει τα δεδομένα της κατοχής και της διχοτόμησης.

Όσον αφορά στην οικονομία η νεοφιλελεύθερη πολιτική του κ. Αναστασιάδη οδήγησε σε αύξηση των ανισοτήτων, σε αύξηση της εισοδηματικής ανισότητας και οδηγεί μεγάλη μερίδα του λαού μας στον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Τώρα, χρειαζόμαστε μια οικονομική πολιτική που να δίνει έμφαση στην αύξηση των μισθών της πραγματικής οικονομίας, στην αύξηση της τοπικής παραγωγής και ένα πραγματικό κοινωνικό κράτος.

Ως Συμμαχία Πολιτών θα ακολουθήσουμε την ίδια φιλοσοφία που ακολουθήσαμε και την περασμένη πενταετία απέναντι στην Κυβέρνηση Αναστασιάδη. Δεν θα αρκεστούμε στην κριτική στάση της αντιπολίτευσης αλλά θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε προτάσεις για όλα τα ζητήματα με πνεύμα εποικοδομητικό και παραγωγικό. Μοναδικός γνώμονας της στάσης μας και εντός και εκτός κοινοβουλίου θα είναι το τι εξυπηρετεί τον τόπο και το λαό μας και όχι η πατρότητα των νομοσχεδίων και των προτάσεων νόμου.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Νέακυβέρνηση

2 views0 comments