Τουρκική προκλητικότηταΚωνσταντίνος Φιλαρέτου

Χαιρετίζουμε τη στάση της Γαλλικής κυβέρνησης αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα στην Κυπριακή ΑΟΖ. Τώρα, με σωστή διπλωματική στρατηγική πρέπει να γίνει κατανοητό στις χώρες της Ε.Ε ότι η τουρκική πολιτική επηρεάζει τα ευρωπαϊκά συμφέροντα αλλά και την ασφάλεια και σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, ώστε να υπάρξουν αποτρεπτικές αποφάσεις για την Τουρκία.

Ταυτόχρονα, η Κυπριακή Κυβέρνηση πρέπει να κινητοποιήσει τους μοχλούς πίεσης πάνω στη Βρετανία, η οποία για άλλη μια φορά υπονομεύει τα εθνικά και κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Τέλος, οι προκλητικές δηλώσεις της Τουρκοκυπριακής ηγεσίας, αλλά και η απαράδεκτη και αποκρουστική προβολή του όρου "ΤΔΒΚ" στον Πενταδάκτυλο αναδεικνύουν την πλήρη ταύτιση τους με την Τουρκία. Οι Τουρκοκύπριοι και η ηγεσία τους, πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να θέλουν να έχουν δικαιώματα από την Κυπριακή Δημοκρατία και όλα τα οφέλη που θα προκύψουν από τον φυσικό μας πλούτο και ταυτόχρονα να θέλουν να έχουν χωριστή παράνομη αποσχιστική οντότητα που εξυπηρετεί μόνο τα τουρκικά συμφέροντα.

Οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι μόνο με λύση του Κυπριακού θα επωφεληθούν από τα έσοδα του φυσικού αερίου όπως και όλοι οι νόμιμοι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Και για να υπάρξει λύση θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις παράλογες και ακραίες απαιτήσεις που εξυπηρετούν τα συμφέροντα μόνο της Τουρκίας και όχι της Κύπρου.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΠροκλήσειςΤουρκίας #ΑΟΖ #Γαλλία

0 views0 comments