Εικόνες από τον πόλεμο στη Συρία και από το Κέντρο Υποδοχής Κοφίνου


Τα όσα συμβαίνουν στη γείτονα χώρα Συρία αλλά και οι εικόνες που κατακλύζουν τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλούν θλίψη, αγανάκτηση και αποτροπιασμό. Την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσα τους δυστυχώς και παιδιά, σφαγιάζονται σε ένα ανελέητο πόλεμο, η διεθνής κοινότητα και τα Ηνωμένα Έθνη, απλά παρακολουθούν κρατώντας ποντιοπιλατική στάση.

Την ίδια ώρα, κάποιοι από τη γείτονα χώρα, επιχειρούν με σαπιοκάραβα να ξεφύγουν από τη λαίλαπα του πολέμου και να σώσουν τις οικογένειες τους μεταβαίνοντας σε ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσα σε αυτές και η Κύπρος.

Και δυστυχώς, για άλλη μια φορά, εδώ και χρόνια, γίνεται η διαπίστωση ότι στο Κέντρο Φιλοξενίας και Υποδοχής Αιτητών Πολιτικών Ασύλου στην Κοφίνου, οι συνθήκες διαβίωσης τους είναι άθλιες. Καλούμε το Υπουργείο Εσωτερικών αυτή τη φορά να μην μείνει στις διακηρύξεις αλλά να προβεί άμεσα στα μέτρα εκείνα που θα εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης σε αυτούς τους ανθρώπους.

Ως Ελληνοκύπριοι που πρόσφατα ζήσαμε την προσφυγιά οφείλουμε τουλάχιστον να είμαστε πιο ευαισθητοποιημένοι απέναντι στους άλλους πρόσφυγες.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Συρία #Κοφίνου #Πόλεμος #Εικόνες

Συμμαχία Πολιτών

Λεωφ. Λεμεσού 67

Αγλαντζιά, Λευκωσία

Κύπρος

Τ. (357) 22 282 000

Φ. (357) 22 282 200

info@symmaxiapoliton.org

  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών

Copyright © 2020 - Συμμαχία Πολιτών. All rights reserved.  Πολιτική Απορρήτου και Όροι Χρήσης