Ενημέρωση για Τουρικές προκλήσειςΟ Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής, κ. Γιώργος Λιλλήκας, απέστειλε ενημερωτική επιστολή στους ευρωπαίους ομολόγους του στα εθνικά κοινοβούλια και στο ευρωκοινοβούλιο για τις παράνομες τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Στην επιστολή του ο κ. Λιλλήκας καταγγέλλει μεταξύ άλλων, ότι η τελευταία παράνομη στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου. Ταυτόχρονα αναφέρει ότι η κλιμάκωση της παράνομης και προκλητικής στρατιωτικής παρουσίας της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν αφορά μόνο στην Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη διεθνή κοινότητα στο σύνολό της. Παράλληλα, ο κ. Λιλλήκας τονίζει ότι οι τουρκικές παραβιάσεις στρέφονται και κατά των πολιτικών της ΕΕ που αφορούν στις πηγές και διαδρόμους ενεργειακού εφοδιασμού και στην ενεργειακή ασφάλεια.

Τέλος, ο κ. Λιλλήκας, καλεί τους ομολόγους του να ασκήσουν την επιρροή τους στην Τουρκία, προς τερματισμό των παράνομων δραστηριοτήτων της, συμμόρφωσή της με το Διεθνές Δίκαιο και τις Ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, και κυρίως προς ανάληψη των δεσμεύσεών της έναντι της Ένωσης στο σύνολό της, αλλά και έναντι κάθε μέλους της ξεχωριστά.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Τουρικέςπροκλήσεις

Συμμαχία Πολιτών

Λεωφ. Λεμεσού 67

Αγλαντζιά, Λευκωσία

Κύπρος

Τ. (357) 22 282 000

Φ. (357) 22 282 200

info@symmaxiapoliton.org

  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών

Copyright © 2020 - Συμμαχία Πολιτών. All rights reserved.  Πολιτική Απορρήτου και Όροι Χρήσης