Προκλήσεις Τουρκίας εντός ΑΟΖΗ Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί εντός της Κυπριακής ΑΟΖ παρεμποδίζοντας επιδεικτικά τη γεώτρηση στο τεμάχιο 3.

Δυστυχώς η παρούσα τουρκική κυβέρνηση δεν πρόκειται να εγκαταλείψει από μόνη της αυτή την επιθετική στάση και τις παράνομες ενέργειες.

Ένας τρόπος υπάρχει η Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο. Να εργαστούμε με άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν την επιθετικότητα της Τουρκίας ώστε μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαμορφωθεί επιτέλους μια σωστή και δίκαιη στάση απέναντι της, εφαρμόζοντας και στην περίπτωση της Τουρκίας αυτά που εφαρμόστηκαν στις περιπτώσεις άλλων χωρών. Κυρώσεις μέχρις ότου η Τουρκία σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, σεβαστεί την κυριαρχία των γειτονικών της λαών.

Το ζήτημα των υδρογονανθράκων είναι καθαρά κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν είναι δικοινοτικό ζήτημα και αυτό δεν πρέπει να αμφισβητείται από κανένα. Οι όποιες προκλήσεις από πλευράς της Τουρκίας με κανένα τρόπο δεν θα πρέπει να οδηγήσουν σε αναστολή του ενεργειακού μας προγράμματος.

Η κυβέρνηση οφείλει να έχει έτοιμα πλάνα αντίδρασης αλλά θα πρέπει ταυτόχρονα να εντείνει τις διπλωματικές ενέργειες προς συγκεκριμένες φίλες χώρες αλλά και σε διεθνείς οργανισμούς όπως και την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να μην επιτρέψουμε στην Τουρκία να υλοποιήσει τα όποια πλάνα έχει.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΕΝΙ #ΠροκλήσειςΤουρκίας #ΑΟΖ

Συμμαχία Πολιτών

Λεωφ. Λεμεσού 67

Αγλαντζιά, Λευκωσία

Κύπρος

Τ. (357) 22 282 000

Φ. (357) 22 282 200

info@symmaxiapoliton.org

  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών

Copyright © 2019 - Συμμαχία Πολιτών. All rights reserved.  Πολιτική Απορρήτου και Όροι Χρήσης