Η κυβερνώσα ΑποχήΣυμμαχία Νέων

Η αποχή δεν πρέπει, και άλλωστε δεν πρόκειται να προβληματίσει το πολιτικό και κομματικό κατεστημένο. Αυτοί που πρέπει να προβληματιστούν είναι όσοι επέλεξαν την αποχή ως στάση δήθεν διαμαρτυρίας. Αν το ποσοστό της αποχής κατερχόταν στις προεδρικές εκλογές με κάποιον υποψήφιο, τότε το πιο πιθανό σήμερα να είχαμε έναν Πρόεδρο που να εξέφραζε πραγματικά την αγανάκτηση του λαού.

Ως Συμμαχία Νέων αναλάβαμε πρωτοβουλίες προεκλογικά. Συγκαλέσαμε συνάντηση με όλες τις κομματικές νεολαίες για να συζητήσουμε τρόπους για κοινή δράση για τον μεγάλο αριθμό των νέων που δεν εγγράφονται και δεν συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η δημιουργία κοινού εγγράφου που θα παρουσιαζόταν ως διακήρυξη σε όλους τους υποψηφίους Προέδρους όπου δια της υπογραφής τους θα δεσμεύονταν για υλοποίηση των προτάσεων. Παρά το πέρας των εκλογών οι προσπάθειες αυτές θα συνεχιστούν με παρόμοιες πρωτοβουλίες.

Το σύνθημα "αποχή ισούται με ανοχή" έχει καταστεί τετριμμένο. Το μόνο βέβαιο είναι πως για πρώτη φορά εξελέγη Πρόεδρος κράτους με τις ψήφους της μειοψηφίας, και το χειρότερο είναι πως για αυτό ευθύνεται η πλειοψηφία. Το ερώτημα είναι αν τελικά τον Νίκο Αναστασιάδη τον εξέλεξε η μειοψηφία ή πλειοψηφία;

Ως Συμμαχία Νέων θα κινηθούμε άμεσα για σύγκληση νέας συνάντησης όλων των νεολαίων για συνέχιση της προσπάθειας αυτής.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΣυμμαχίαΝέων #Εκλογές #Αποχή

1 view0 comments