Εκλογικό αποτέλεσμαΝίκος Αναστασιάδης

Συγχαίρουμε τον κ. Αναστασιάδη για την επανεκλογή του και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που καλείται να επιτελέσει.

Το κυπριακό παραμένει σε δύσκολη φάση και από τους δικούς μας χειρισμούς θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό η πορεία της εθνικής μας υπόθεσης. Σοβαρές και μεγάλες προκλήσεις υπάρχουν στον τομέα της οικονομίας ενώ σοβαρά είναι και τα κοινωνικά προβλήματα που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Ως Συμμαχία Πολιτών θα ακολουθήσουμε τον ίδιο δρόμο και την ίδια φιλοσοφία που ακολουθήσαμε απέναντι στην Κυβέρνηση Αναστασιάδη από την ίδρυση μας μέχρι και τις προεδρικές εκλογές. Δεν θα αρκεστούμε στην κριτική στάση της αντιπολίτευσης αλλά θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε προτάσεις για όλα τα ζητήματα με πνεύμα εποικοδομητικό και παραγωγικό. Στον Πρόεδρο Αναστασιάδη εναπόκειται το αν θα αξιοποιήσει δικές μας προτάσεις και εισηγήσεις. Μοναδικός γνώμονας της στάσης μας και εντός και εκτός κοινοβουλίου θα είναι το τι εξυπηρετεί τον τόπο και το λαό μας και όχι η πατρότητα των νομοσχεδίων και των προτάσεων νόμου.

Όσον αφορά στο Κυπριακό, επειδή αναμένονται κινήσεις και πρωτοβουλίες είτε από τη Γενική Γραμματεία του ΟΗΕ είτε από άλλα κέντρα αποφάσεων, αναμένουμε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη όπως προτού πάρει τις όποιες αποφάσεις διαβουλευτεί με την πολιτική ηγεσία στα πλαίσια του Εθνικού Συμβουλίου, για τον ρόλο του οποίου εμείς καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις για ουσιαστική και παραγωγική αναβάθμιση.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα και αδιαλλαξία να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε μια κοινή προσέγγιση, στη βάση αυτών που μας ενώνουν, έτσι ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή ενότητα σε επίπεδο ηγεσίας αλλά και λαού.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΝίκοςΑναστασιάδης

1 view0 comments