Παραίτηση Άννας ΘεολόγουΆννα Θεολόγου

Εκφράζουμε λύπη και απογοήτευση από τη στάση της κας Άννας Θεολόγου.

Τονίζουμε ότι η απόφαση της Συμμαχίας Πολιτών για το δεύτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών λήφθηκε μετά από δύο πολύωρες συνεδρίες της Γραμματείας και μια πολύωρη συνεδρία της Διευρυμένης Ανώτατης Συγκλήτου στην οποία ακούστηκαν οι απόψεις δεκάδων στελεχών.

Η κα Θεολόγου, η οποία ήταν το μοναδικό στέλεχος της Συμμαχίας που είχε τοποθετηθεί δημόσια πριν συνεδριάσουν τα συλλογικά όργανα της Συμμαχίας και ληφθούν αποφάσεις με δημοκρατικές διαδικασίες, τοποθετήθηκε τόσο στη Γραμματεία όσο και στη Διευρυμένη Ανώτατη Σύγκλητο. Ακολούθως η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών της Συμμαχίας με δημοκρατικές διαδικασίες κατέληξε σε μια απόφαση η οποία λογικά και ηθικά θα έπρεπε να ήταν απόλυτα σεβαστή από τα ηγετικά στελέχη, όπως συμβαίνει σε όλα τα δημοκρατικά πολιτικά κινήματα.

Δυστυχώς η κα Θεολόγου ακολούθησε το παράδειγμα του κ. Παύλου Μυλωνά επιδεικνύοντας μια περίεργη και εγωκεντρική αντίληψη για τη Δημοκρατία και τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Αντίληψη η οποία συνίσταται στο ότι η προσωπική άποψη υπερέχει της άποψης της συντριπτικής πλειοψηφίας.

Γνωρίζουμε ότι από την επαύριον του πρώτου γύρου των Εκλογών κάποια στελέχη κόμματος και συγκεκριμένος υποψήφιος επικοινωνούσαν συστηματικά με στελέχη της Συμμαχίας Πολιτών ζητώντας τους να παραιτηθούν και να τους εντάξουν κοντά τους, μεταφέροντας τους το μήνυμα ότι τάχατες η Συμμαχία Πολιτών δεν έχει μέλλον. Επιχείρημα που κατέθεσε η κα Θεολόγου στη συνεδρία της Γραμματείας και στη συνεδρία της Διευρυμένης Ανώτατης Συγκλήτου.

Οι πολίτες έχουν κρίση και κρίνουν τον καθένα με βάση το ήθος που επιδεικνύει, τις αρχές που υπηρετεί και τις προτεραιότητες που θέτει.

Η Συμμαχία Πολιτών θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τις αρχές της και δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να μπει στη λογική των συναλλαγών και των ανταλλαγμάτων για ίδιον όφελος.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Παραίτηση

3 views0 comments