Ανοιχτός διάλογος με τους νέουςΓιώργος Λιλλήκας

Πλαισιωμένος από εκατοντάδες νέους ο υποψήφιος Πρόεδρος κ. Γιώργος Λιλλήκας, έκλεισε χθες βράδυ τον κύκλο των προεκλογικών εκδηλώσεων. Όπως πάντα, ο κ. Λιλλήκας δεν ακολούθησε την εύκολη συνταγή της έτοιμης ομιλίας με συνθήματα για χειροκροτητές, αλλά αφού τους ευχαρίστησε για τη μαζική συμμετοχή τους, τους έδωσε το λόγο και αυτοί με την ορμή της ηλικίας τους, του έκαναν απανωτές ερωτήσεις.

Τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν τα ψηλά ποσοστά ανεργίας ανάμεσα στους νέους αλλά και οι εξευτελιστικές αμοιβές που δίνονται σε νέους επιστήμονες με αποτέλεσμα πολλοί να αναγκάζονται να μεταναστεύσουν για ένα καλύτερο και αξιοπρεπές μέλλον. Ταυτόχρονα, επικεντρώθηκαν στο σύστημα της παιδείας μας και στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του, στην ανισότητα ανάμεσα στα δυο φύλα, στην έρευνα και στην καινοτομία και φυσικά στο Κυπριακό. Να σημειώσουμε ότι παρεμβάσεις έκαναν και μέσω skype, αρκετοί φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό.

Ο κ. Λιλλήκας απαντούσε ακούραστα στις καταιγιστικές τους ερωτήσεις, συμμεριζόμενος τις ανησυχίες τους και αναλύοντας τις θέσεις και τις προτάσεις του. Με την εκδήλωση αυτή, οι νέοι, που το παλαιοκομματικό κατεστημένο τους θέλει μακριά από την πολιτική και τα δημόσια δρώμενα, βρήκαν επιτέλους την ευκαιρία να ακουστούν και να ακούσουν, να εκφραστούν και να ενημερωθούν σε μια χαλαρή και ειλικρινή συζήτηση.

Κλείνοντας την συνάντηση ο Γιώργος Λιλλήκας κάλεσε όλους τους νέους που νοιώθουν να μην έχουν προοπτική στην πατρίδα μας από την κακή διαχείριση και την λανθασμένη οικονομική του Κράτους, όλους τους νέους που έχασαν την ελπίδα τους για ένα καλύτερο μέλλον, να αναλάβουν οι ίδιοι την πρωτοβουλία να ασκήσουν την ερχόμενη Κυριακή το εκλογικό τους δικαίωμα και όλοι μαζί να δώσουν την μάχη για την ανατροπή του παλαιοκομματικού κατεστημένου ώστε να γίνουμε και πάλι περήφανοι για την Κύπρο μας.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Νέοι #Διάλογος #Προεδρικές2018

0 views0 comments