Αντικαθιστούμε το σάπιο σύστημα του κατεστημένου με μια σύγχρονη συμμετοχική δημοκρατίαΓιώργος Λιλλήκας

Σε αυτές τις εκλογές έχουμε φυσιολογικά, επικεντρωθεί στο κυπριακό και στην οικονομία. Πέραν αυτών των σημαντικών θεμάτων εμάς μας απασχολεί και η διεύρυνση της δημοκρατίας. Η σύγχρονη δημοκρατία είναι η συμμετοχική δημοκρατία. Είναι για αυτό που περνώντας από τις διακηρύξεις στις πράξεις, καταθέσαμε προτάσεις νόμου που εκκρεμούν στην βουλή για:

  • Καθιέρωση της οριζόντιας ψηφοφορίας, για να διευρύνουμε τις επιλογές των πολιτών.

  • Εισαγωγή του θεσμού των Δημοψηφισμάτων για καίρια θέματα που αφορούν την κοινωνία μας έτσι ώστε να αποφασίζουν οι ίδιοι οι πολίτες.

  • Συμμετοχή των πολιτών στη θέσπιση νόμων, με ανάρτηση για ένα μήνα σε ειδική ιστοσελίδα των Νομοσχεδίων και των Προτάσεων Νόμου για να μπορούν οι πολίτες να καταθέτουν τα σχόλια και προτάσεις τους τα οποία θα προωθούνται στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

  • Εισαγωγή της αρχής του Ανακλητού, ώστε όταν οι πολίτες κρίνουν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι εκλελεγμένοι αξιωματούχοι δεν εργάζονται για το συμφέρον του τόπου ή τους ξεγέλασαν με προεκλογικές εξαγγελίες, να μπορούν με δημοκρατικές διαδικασίες να τους ανακαλέσουν πριν τη λήξη της θητείας τους.

Έτσι σχεδιάζουμε να αλλάξουμε την Κύπρο. Αντικαθιστώντας το σάπιο σύστημα του κατεστημένου με μια σύγχρονη συμμετοχική δημοκρατία όπου οι πολίτες θα έχουν ουσιαστικό ρόλο και λόγο.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Συμμετοχικήδημοκρατία #Κατεστημένο #Σάπιο

2 views0 comments